У парламенті посварилися соціалісти і комуністи

Середа, 18 червня 2003, 13:06
У середу у парламенті зійшлися у публічних обвинуваченнях один з членів СПУ Микола Рудьковський і лідер КПУ Петро Симоненко.

Рудьковський звинуватив лідера комуністів у зриві домовленостей на проміжних виборах у парламент 8 червня у Чернігові.

З його слів, якби Симоненко, давши слово лідеру СПУ Олександру Морозу про підтримку єдиного кандидата, дотримав його, то переміг би кандидат від опозиційних сил.

Кандидат від КПУ Раїса Ясочко набрала 4,5 тис. голосів і не дала добрати 2,5 тис. голосів кандидату від опозиційних сил Дмитру Іванову. Стільки склало відставання Іванова від переможця довиборів Олександра Ярославського.

Рудьковський закликав припинити голосувати за комуністів, які обманюють виборців. "Компартія була, є і залишається резервом адміністрації президента", - сказав соціаліст.

Одразу після виступу Рудьковського, інший член СПУ Станіслав Ніколаєнко заявив, що це є особиста позиція депутата.

У свою чергу лідер КПУ Петро Симоненко висловив надію, що заява Рудьковського не є позицією фракції СПУ, і політичні сили надалі будуть проводити спільну узгоджену діяльність.

При цьому, з його слів, якщо це особиста позиція депутата, то "очевидним стає, що своїм виступом він показав своє істинне обличчя".

Симоненко заявив, що Рудьковський, "прикриваючись так званою "лівою" ідеєю" по суті справи "виконує замовлення адміністрації президента" і "заохочується" АП. Симоненко назвав Рудьковського "козачком" у рядах Соцпартії.

У той же час він висловив надію, що надалі комуністи і соціалісти будуть узгоджено проводити спільну політичну боротьбу.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування