Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишній зять Кучми отримав Зміїний

Середа, 18 червня 2003, 14:02
Після підписання президентами України та Румунії договору про державний кордон у вівторок, державне акціонерне товриство "Чорноморнафтогаз" отримало можливість проводити видобутки нафти і газу на острові Зміїний у Криму.

Як повідомляє Радіо "Свобода", "кілька років тому фахівці "Чорноморнафтогазу" розвідали у районі острова Зміїний великі поклади нафти і газу, про це багато говорять".

"Але після того, як це було розвідано, як про це почали говорити, освоєння природних ресурсів в цьому районі виявилося неможливим, оскільки румунська сторона почала протестувати, посилаючись на неврегульованість державних кордонів", – зазначає "Свобода".

Як заявили в прес-службі компанії, перешкоди знято і "Чорноморнафтогаз" відновлює роботи, і веде переговори з австрійським концерном "Омбі" у районі Зміїного.

"Деякі кримські політики дивляться на це з точки зору додаткових фінансових можливостей однієї з політичних сил на майбутніх політичних виборах. І такі можливості саме зараз зростають з виходом "Чорноморнафтогазу" до острова Зміїний", – коментує журналіст.

Водночас експерт Віталій Кулик в ефірі "Свободи" спростовує цю інформацію. "Нескоро, не в найближчі 3-5 роки "Чорноморнафтогаз" отримає там концесію і буде добувати нафту і газ. Дійсно, там 10 мільйонів тонн нафти. Однак до видобутку "Чорноморнафтогазу" ще досить далеко, це питання навіть не 5 років", - каже він.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" очолює народний депутат Ігор Франчук, член фракції СДПУ(о), колишній зять і батько єдиного онука президента Кучми.

У 2002 році після парламентських виборів до cтатуту "Чорноморнафтогазу" були внесені зміни, в результаті яких Франчук, обраний до українського парламенту, залишився на чолі компанії і має змогу повністю контролювати "Чорноморнафтогаз" і та його грошові потоки, повідомляє "Свобода".

Читайте також:

Заради НАТО Румунія віддала Україні острів Зміїний

Зяті президента поділили Крим

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...