Президентським планам Ющенка може перешкодити тільки одна обставина

Середа, 18 червня 2003, 14:44
Лідер блоку "Наша Україна" народний депутат Віктор Ющенко заявляє, що "тільки одна обставина" зможе зашкодити йому "піти" на президентські вибори 2004 року.

"Якщо мене не стане", - сказав Ющенко в інтерв'ю газеті "Столичные новисти". Відповідаючи на питання, чи готовий він до президентських виборів, депутат відповів, що хотів, "щоб ви таке ж питання задали й іншим - Симоненкові, Тігіпку, Медведчуку, Кірпі".

"Чомусь мені це питання задають з ранку до вечора, кожний день. І воно у мене викликає почуття, яке я б не відніс до категорії солодких", - відзначив Ющенко і додав, що "всьому є свій час".

"Якщо я піду зараз у цей бік сторону і почну розповідати, що я, мовляв, вже готовий, - буде смішно. Це - демонстрація не найсильнішої сторони людини. До речі, слабих сторін відносно цього питання у мене просто-напросто немає", - сказав у розмові Ющенко.

Ющенко також ще раз відзначив на тому, що "жодного з чотирьох представлених у парламенті проектів реформування Конституції не має шансів набрати 300 голосів! Підкреслюю - жоден не має шансів!"

Він також розповів, що свого часу разів вісім заходив "до президента з пропозицією створити правдиву і демократичну більшість на основі "Нашої України". "І я знав, що з першого дня мене чекала одна відповідь: ні!", - сказав Ющенко.

"Але я не мав права дати власті шанс говорити про те, що у них був дефіцит пропозицій від нашої сторони. Один з вечорів завершився у стінах кабінету Литвина за чаркою коньяку у знак взаєморозуміння. Це було після того, як я півтори години розказував своїм колегам основи майбутньої більшості з позицій "Нашої України", - розповів він.

"Я точно пам'ятаю, що це був четвер - день народження Порошенка, він чекав нас всіх за столом, а ми сиділи і пояснювали, пояснювали, пояснювали... Але була ніч - і був день! І у п'ятницю о другій годині наступного дня на парламентську трибуну вийшов лідер однієї з фракцій і оголосив про створення більшості без нашої фракції. Виявилося, що у цю ніч не спали не тільки ми - не спали ще двоє людей", - відзначив в інтерв'ю Ющенко.

Лідер "Нашої України" також застеріг: "Я жодному політикові не радив би покладатися на цю владу, розраховувати на солодкі подарунки і компліменти не треба!" Разом з тим, на його думку, президент Кучма є однією "з ключових політичних фігур в Україні".

"Я не живу у світі ілюзій, що від кожного мого походу до президента він зміниться. Але все-таки - якщо він ці години-дві провів у бесіді зі мною, а не з представником якоїсь іншої сили, яка здатна йому порадити тільки щось, вибачте, патологічне, то я вважаю, що ці година-дві були конструктивними для України", - відзнчачив Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування