Ющенко проти змін до Конституції, "що викликають недовіру"

Середа, 18 червня 2003, 18:30
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що депутатський законопроект про внесення змін до Конституції України є достатньо компромісним.

Таку думку він висловив журналістам у середу після наради лідерів фракцій і груп парламенту у голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Ющенко зауважив, що його фракція (101 депутат) залишається супротивником того, що політична реформа все частіше використовується як форма "ревізії Конституції".

За його словами, під час наради не вдалося обійти і конфліктні питання, зокрема, пропозиції про створення двопалатного парламенту, а також ухвалення законів шляхом референдуму.

"У цілому цей варіант (депутатський законопроект) виглядає досить компромісно", - підкреслив лідер фракції.

Ющенко підтвердив, що під час зустрічі досягнуто домовленість, що фракції і групи парламенту до п'ятниці розглянуть документ і надішлють свої пропозиції до законопроекту в комісію.

Фракція Ющенко виступає за те, щоб з питань, що викликають найбільшу кількість протиріч, були розроблені кілька варіантів, і тимчасова спеціальна комісія на своєму засіданні узгодила б ці питання для того, щоб у середу до чергового засідання лідерів фракцій і груп парламенту були узгоджені позиції.

Ющенко відзначив, що у випадку, якщо в п'ятницю до парламенту надійде президентський законопроект, що вже в середу наступного тижня на засіданні лідери фракцій зможуть подивитися і цей законопроект. Він також не виключив того, що у випадку, якщо будуть врегульовані питання, що викликають розбіжності, фракція "Наша Україна" може підтримати законопроект, запропонований комісією.

Говорячи про найбільш спірну пропозицію - проведення виборів президента України, у парламент й у місцеві органи влади в один рік, - Ющенко підкреслив, що ухвалення такої пропозиції може привести до того, що "політична система працюватиме в тимчасовому режимі постійно".

Фракція пропонує винести ці питання за рамки обговорення, оскільки це питання несвоєчасне. На думку Ющенка, більшість фракцій не готові підтримати таку пропозицію.

"Це питання викликає велику недовіру серед політичних сил", - підкреслив він.

Ющенко сказав, що цей законопроект має бути винесений на голосування наступного пленарного четверга, 3 липня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування