Мороз готовий до компромісу з Кучмою

Середа, 18 червня 2003, 18:40
Співголова тимчасової комісії Верховної Ради з підготовки змін до Конституції Олександр Мороз не виключає, що депутатський і президентський законопроекти будуть об'єднані в єдиний.

Депутатський законопроект буде розглянутий на засіданні комісії в понеділок, 23 червня. Про це Мороз повідомив журналістам після наради лідерів фракцій і груп парламенту у спікера Володимира Литвина у середу.

З його слів, на нараді була досягнута домовленість про те, що комісія за кілька днів підготує перехідні положення до законопроекту.

Зі слів Мороза, якщо до понеділка в парламент надійде законопроект про внесення змін до Конституції від президента, то комісія зможе на засіданні розглянути можливість узгодження цих двох документів.

Мороз також сказав, що постпред президента в парламенті Олександр Задорожній повідомив, що президентський законопроект практично готовий, і він максимально враховує норми законопроекту, підготовленого парламентською комісією.

У той же час, "до певної міри логіка проекту президента відрізняється від нашого проекту", - відзначив Мороз.

Він також розказав, що вніс пропозицію розглянути в сесійному залі законопроект, підготовлений депутатами, а потім і президентський, і після обидва документи направити до Конституційного Суду.

"У нас є всі можливості наступного сесійного тижня розглянути внесення змін до Конституції", - відзначив Мороз. З його слів, після висновку КС обидва законопроекти можна буде об'єднати і таким чином не блокувати розгляд змін в основний закон.

У свою чергу лідер групи "Народовладдя" Богдан Губський повідомив журналістам, що у зустрічі брали участь всі лідери фракцій і груп.

З його слів, обговорювався законопроект про внесення змін до Конституції, підготовлений тимчасовою спеціальною комісією Верховної Ради.

У той же час, на думку Губського, "було б логічним" дочекатися законопроекту про внесення змін в основний закон від президента України" і подивитися, які будуть розходження, і протягом короткого часу узгодити позиції. На його думку, це можна зробити протягом тижня.

Депутат також висловив думку про те, що бажано підготувати один законопроект про внесення змін до Конституції.

Він повідомив, що наступного тижня заплановане проведення ще однієї зустрічі лідерів фракцій і груп парламенту у голови Верховної Ради з цього питання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News