Тишком-нишком депутати розширили повноваження СБУ

Четвер, 19 червня 2003, 14:00
Верховна Рада України у четвер внесла зміни в деякі законодавчі акти у зв'язку з ухваленням закону про боротьбу із тероризмом, спрямованим на розширення повноважень правоохоронних органів, зокрема, Служби безпеки України.

За закон проголосували 277 народних депутатів, проти - 16 з 439, що зареєструвалися в залі.

Закон пропонує надати правоохоронним органам право проводити оперативно-розшукові заходи, пов'язані з тимчасовим обмеженням прав людини без відкриття оперативно-розшукової справи.

На підприємства, установи й організації незалежно від форми власності покладається обов'язок сприяти оперативним підрозділам у вирішенні задач оперативно-розшукової діяльності.

Пропонується надати право СБУ одержувати від фінансових, митних і інших підприємств, установ і організацій (незалежно від форми власності) інформацію і документи про операції, стан рахунків і переміщення коштів на них за конкретний проміжок часу (з розшифровкою сум, дати призначення і контрагента платежу).

СБУ також надається право отримувати внутрішні і зовнішньоекономічні угоди, засвідчені копії документів, на підставі яких були відкриті рахунки конкретної юридичної або фізичної особи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування