Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

UMC обіцяє змінити назву на МТС

Четвер, 19 червня 2003, 15:09
Оператор мобільного зв'язку України СП "Український мобільний зв'язок" (UMC) у майбутньому збирається перейти на використання бренду (торгівельної марки) свого власника - російського оператора зв'язку ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" (МТС).

Як повідомив журналістам директор МТС по зв'язках з громадськістю й інвесторами Андрій Брагінський у четвер, "ми прагнемо до того, щоб всі наші компанії працювали під єдиним брендом", тому UMC "буде переходити на надання послуг під брендом МТС".

"Бренд - не тільки назва, але й уніфіковані стандарти обслуговування, єдина система, однакова якість. Ми думаємо, що перехід дасть колосальний синергетичний ефект, у тому числі економію на рекламі, зручність для абонентів, які, переміщаючись між країнами, можуть отримувати послуги від одного оператора", - сказав він.

У цей час UMC використовує для своїх послуг дві торгових марки: під власною назвою UMC пропонуються послуги для контрактних абонентів, а під знаком Sim-Sim - послуги передплаченого мобільного зв'язку.

При цьому Брагінський не зміг назвати терміни переходу на новий бренд. З його слів, "UMC - хороший бренд, дуже сильний, який популярний в Україні, тому перехід на бренд "МТС" буде дуже поступовим".

Брагінський також проінформував про те, що МТС задоволена роботою керівництва UMC і "радикальних змін в її складі не очікується".

Окрім цього МТС та UMC вже цього літа збираються змінити взаємні роумінгові тарифи, повідомив журналістам гендиректор UMC Ерік Франке у четвер.

"Ми хочемо, щоб абоненти МТС, знаходячись в Україні, працювали у мережі UMC, а абоненти UMC користувалися у Росії мережею МТС. Це логічно, ми зараз працюємо над цим питанням. Вважаю, це станеться вже цього літа", - сказав він.

Раніше про можливість зниження роумінгових тарифів заявляв президент МТС Михайло Смірнов. "Роумінгові тарифи для росіян в Україні і для жителів України у Росії будуть полегшені", - сказав він у листопаді минулого року.

Згідно з нинішніми тарифами, дзвінок з України в Москву абоненту UMC при використанні мережі МТС обходиться в $1,09/хв, а з Москви в Україну - $1,21-$1,9/хв у залежності від години дзвінка.

Як повідомлялося, в поточному році ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" викупило 83,7%-у частку СП "UMC" й уклала договір опціону на викуп 16,3%-ї, частки, яка залишилася.

ВАТ "МТС" - найбільший оператор стільникового зв'язку у Росії, а також у Східній і Центральній Європі. Спільно зі своїми дочірніми компаніями обслуговує понад 11 млн. абонентів. МТС і дочірні компанії мають ліцензії на надання послуг мобільного зв'язку стандарту GSM-900/1800 у 57 регіонах Росії, у Білорусі й Україні. На цій території проживають 165,7 млн. чол.

UMC - один з двох провідних операторів стільникового зв'язку України, який обслуговує 1,92 млн. абонентів. Володіє ліцензіями на надання послуг мобільного зв'язку стандартів GSM-900/1800 і NMT-450 у всіх регіонах країни.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування