Міліція ввела Омельченка в оману?

Четвер, 19 червня 2003, 15:49
Голова Міської адміністрації Києва Олександр Омельченко занепокоєний зростанням злочинності в місті. Про це він заявив на засіданні Київської міської координаційної ради боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

"На жаль, статистика свідчить, що бажаних успіхів (у боротьбі зі злочинністю) ми не досягли... Неспокійно на вулицях, хуліганство також зростає", - сказав мер.

За словами Омельченка, за січень-травень загальна злочинність у Києві зросла на 12% порівняно із січнем-травнем 2002 року. У тому числі, за його даними, рівень навмисних убивств у цей період зріс на 31,2%, грабунків - на 69%, крадіжок державного майна - на 29%, крадіжок приватного майна - на 23,4%.

Він закликав силові органи Києва скоротити зростання злочинності, повідомляють "Українські новини".

Тим часом начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ Петро Опанасенко та прокурор Києва Василь Присяжнюк зазначили, що зростання статистики злочинів пов'язане з тим, що стало менше прихованих злочинів, незафіксованих правоохоронними органами.

На початку року за наказом міністра внутрішніх справ Юрія Смірнова в органах міліції ведеться боротьба за реєстрацію абсолютно всіх скоєних злочинів. Цьому передував факт виявлення випадків нереєстарції злочинів для покращення статистичних показників.

Керівник Київської міліції зазначає, що збільшення злочинності як такої не було, справа в тім, що в цьому році міліція використовує новий підхід до реєстрації злочинів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

В свою чергу київський прокурор повідомляє, що, існуюча статистика "не є показником погіршення ситуації". "Міліція почала краще працювати над реєстрацією злочинів", - сказав він.

Присяжнюк також підкреслив, що в українській столиці за останні двадцять років суттєво зросла злочинність. Стрибок злочинності був в середині 90-х, хоча, після цього її серйозний зріст не спостерігався. Він також заявив, що в останні роки "злочинність перекочувала до економіки".

За даними Присяжнюка, організована злочинність "більше приїзжа, ніж наша".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування