Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Без морської угоди нафту і газ острова Зміїного есдеки не отримають

Четвер, 19 червня 2003, 17:11
Державна акціонерна компанія "Чорноморнафтогаз" спростовує повідомлення про те, що після підписання президентами України і Румунії договору про державний кордон компанія отримала можливість проводити видобуток нафти і газу на острові Зміїний в Чорному морі.

Як зазначено у заяві прес-служби компанії, переданій до радіо "Свобода", у міждержавній угоді розділена суходольна частина кордону. Таким чином, питання кордону континентального шельфу залишається відкритим. Окрім цього, на острові Зміїному родовищ вуглеводнів немає.

За повідомленням прес-служби ідеться про відкриті поклади на шельфі Чорного моря поблизу румунського кордону, розробку яких "Чорноморнафтогаз" не може розпочати, доки не буде міждержавного договору про морський кордон між Румунією та Україною.

Нагадаємо, що у вівторок в ефірі Радіо "Свобода" йшлося про те, що з виходом "Чорноморнафтогазу" до шельфу довкола острова Зміїний одна з політичних сил отримає додаткові фінансові можливості, оскільки компанію контролює член парламентської фракції СДПУ(о) Ігор Франчук.

Читайте також:

Колишній зять Кучми отримав Зміїний

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...