Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДЕПУТАТАМ НАДХОДЯТЬ "ПРОПОЗИЦІЇ" ЗА ПРОДОВЖЕННЯ СТРОКУ КУЧМИ

Четвер, 19 червня 2003, 17:28
У Верховній Раді ходять "торгаші від адміністрації президента і пропонують окремим депутатам дуже заманливі пропозиції відносно того, аби підтримати подовження повноважень президента".

Про це повідомив лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз в прямому ефірі "Громадського радіо".

Пояснюючи свої слова, він зазначив, що в разі підтримання його пропозицій депутатами, Кучма "одержує суб`єктивне право розпускати парламент, коли йому заманеться. А це означає, що всі інші інститути влади повинні обиратися у той же рік, коли обирається парламент".

"Тобто, президент на третій рік каденції парламенту його розпускає і з цього часу встановлюється наступний термін виборів для всіх і для президента через 5 років. Тобто, він собі на три роки ще продовжує повноваження, а потім ще", - зазначив Мороз.

"Це так, якби, умовно кажучи, перед віслюком повісити пучок сіна і він тягне воза, маючи на увазі, що цим віслюком буде парламент, а президент буде сидіть на возі ноги спустивши. Так оцього не буде. І хай на 300 голосів задорожнівців не сподівається", - заявив лідер опозиції.

Коментуючи слова постійного представника президента у парламенті Олександра Задорожнього про те, що законопроект Кучми отримає необхідні 300 голосів, Мороз зауважив, що "якщо він говорить такі слова, то це слова президента, а не Задорожнього".

"Задорожній сам по собі грамотний юрист, він розуміє, що те, що ми пропонуємо це якраз і є предмет компромісу, іншого бути не може. Але якщо він говорить, що резерв компромісу вичерпано, то я хотів би запитати, а де був демонстрований хоч би натяк на компроміс?", - поставив питання лідер СПУ.

Мороз також прокоментував конфлікт члена СПУ Миколи Рудьковського і лідера КПУ Петра Симоненка, який мав місце у середу у парламенті.

На думку Мороза, "Рудьковський керувався емоціями, оскільки він відповідав за виборчу кампанію у Чернігові і він бачив, що якби комуністи зняли кандидатуру своєї представниці, комуністки, жінки на прізвище Ясочка, тих би голосів вистачило б, щоб перемогти олігарха".

"Ми про це говорили, домовлялися з комуністами. Тут недоопрацювали десь ми разом. Тому виступ Рудьковського був емоційним, образа ним керувала. Виступ Симоненка, по суті, був правильним", - зазначив Мороз і додав, що соціалісти і комуністи у четвер "підписали меморандум" про боротьбу "за зміну системи влади і позиція комуністів в цьому випадку послідовна".

Коментуючи свої стосунки з блоком Ющенка "Наша Україна", Мороз назвав їх "нормальними". "Інколи нам вдається діяти узгоджено разом. Інколи не вдається. Але у них немає такої послідовності і намаганні цієї структури політичної розпочати 2002 рік з находження компромісу і домовленості з "Єдою". Тоді це суперечить логіці їх передвиборчої програми", - сказав лідер СПУ.

У розмові Олександр Мороз також висловив своє ставлення до президента Кучми. "Він, як персона, мені особисто нецікавий. Він людина як людина. Має свою біографію, свої комплекси. У деяких моментах, навіть, симпатична людина, на гітарі грає".

"Мене у даному випадку цікавить президент, його дії. Якби його дії були в інтересах суспільства, я був би його першим прихильником. Але я не можу мовчати тоді, коли я бачу, що все робиться назло суспільству", - заявив Мороз.

Лідер СПУ також повідомив, що "епізодично" спілкується з Миколою Мельниченком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...