Щоб вийти з "чорного списку", Україні треба піти за Росією?

П'ятниця, 20 червня 2003, 17:29
Протягом року Україну може бути вилучено зі списку країн, що недостатньо співпрацюють з організацією з боротьби з відмиванням грошей (FATF).

Така заява була озвучена президентом FATF Йоганом Саньо під час прес-конференції, яка відбулася у ході засідання організації у Берліні.

Загалом зусилля України зусилля в боротьбі з відмиванням грошей були оцінені позитивно. Йоган Саньо порівняв ці зусилля з російськими. У Росії, після того, як країна опинилася в так званому "чорному списку" FATF, було ухвалено низку законів, спрямованих на боротьбу з відмиванням брудних грошей. На сесії у Берліні Росію було прийнято до FATF як повноправного члена.

Також Йоган Саньо передав повноваження представнику Швеції Клесу Нордґрену, протягом президентсва якого - до 1 липня 2004 року - може бути прийнято рішення про Україну, повідомляє Українська слжба ВВС.

У ході засідання FATF ухвалила вилучити зі списку Сент-Вінсент і Гренадіни. Зараз у "чорному списку" організації 9 країн, з яких Україна - єдина європейська держава.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування