Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук-президент "тримав би усіх за те саме місце" - Волков

П'ятниця, 20 червня 2003, 18:23
Леонід Кучма – "єдиний президент, який зараз потрібен Україні", вважає депутат Олександр Волков.

"Я вважаю, що завдяки йому (Кучмі) є політична стабільність", сказав Волков в інтерв'ю газеті "Поступ" у п'ятницю.

Він критично ставиться до припущень, що Кучма запропонував проводити президентські та парламентські вибори в один рік, щоб залишитися на третій президентський строк. "В жодній заяві, в жодному зверненні до народу Кучма не сказав, що продовжить президентські повноваження до 2007 року".

Крім того Волков прогнозує, що "саме президентський законопроект набере 226 голосів".

Волков "з розумінням" ставиться до тих, хто збирається підтримати інших кандидатів на президентську посаду. "Те, що хочуть іншого, я розумію. Але зрозумійте і мене. Сьогодні всі на Західній Україні кажуть: ми хочемо Ющенка! Та нема питань. Я Віктора Андрійовича дуже добре знаю, це мій друг, мій товариш, ми з ним дуже багато спілкуємося. Але я був у Донецькій області, а вони хочуть іншу людину, вони хочуть Януковича. Я був ще в іншій області, і вони хочуть Мороза, ще десь хочуть Симоненка. А тепер зрозумійте, що буде з Україною, якщо до влади прийде Симоненко... Західна Україна візьметься за вила. Це буде першим кроком до громадянської війни", - сказав він.

Якщо президентом буде Ющенко, "за вила", на думку Волкова, візьмуться комуністи: "Ще й за серпи і за молоти візьмуться. Насамперед комуністи. Знаєте, Ющенко дуже добра, дуже порядна людина, але за ним стоять такі політичні сили, які передовсім будуть від нього вимагати, щоби він заборонив комуністичну партію, яка принесла багато горя".

"Знову ж таки буде тяжко у випадку з Януковичем, бо Західна Україна його не сприймає", говорить Волков.

Він пропонує такий вихід: "Тому давайте так. Сьогодні голови горять, сьогодні все кипить. Тому треба той борщик трохи загасить, щоби рота не обпекти. Країна не готова до президентських виборів".

Ситуація, на думку Волкова, "докорінно міняється", якщо уявити на посаді президента Медведчука або Кірпу.

Віктора Медведчука Волков оцінює як "дуже розумну людину". "Я теж добре його знаю, спілкуюся. Вважаю, що у всякому випадку як організатор він дуже на своєму місці" .

На запитання про "жорсткий імідж Медведчука" Волков відповів так: "Ну а що? Що нам сьогодні потрібне оте мило? Нам потрібен сьогодні керівник, який би тримав усіх за ... оте саме! Щоби нікуди не могли повернутися!"

Волков став на захист міністра транспорту Георгія Кірпи, про якого, як він зізнався, "такі плітки ходять". "І хто би мені сьогодні не сказав, що Кірпа такий-сякий, я кажу: да пішли ви на хрєн!.. Та люди за нього сьогодні горло перегризуть кому завгодно. Тому що людина на своєму місці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування