Україна повинна віддати суверенітет Росії, вважають у Москві

П'ятниця, 20 червня 2003, 19:02
Україні більш доцільно віддати свій суверенітет Росії, а не Європі.
Такий висновок зробив російський політолог Сергій Марков в ефірі телеканалу ICTV у четвер.

"Насправді, сьогодні в усьому світі суверенітети розмиваються, їх відбирають. І хто сьогодні наполягає на своєму суверенітеті? Югославія наполягала. Ви знаєте її долю? Ірак наполягав. Знаєте його долю? Іран зараз наполягає, Північна Корея. З великих країн тільки США, Китай і Росія. І всі вони змушені будуть платити дуже велику ціну. І ми впевнені практично, що Україна не захоче піти шляхом Ірану, Іраку. І Україна не захоче йти шляхом Росії, Китаю і США і нести надто високу ціну. Тому доведеться віддавати свій суверенітет", - аналізував ситуацію Марков.

"Спроба віддати суверенітет Європі, вона зараз марна, тому що Європа не готова прийняти український суверенітет. Війна в Іраку показала, що Європи як єдиного цілого, що має свою власну зовнішню політику, що має власну оборонну політику, не існує. І зараз, коли в Євросоюз входять такі американські сателіти як Болгарія, там, Латвія, Румунія, Польща – вони заблокують усякі можливості створити дійсно могутню об'єднану Європу. А значить просто європейці не потягнуть прийняти українську незалежність", - підкреслив він.

"Ряд українських колег сказали нам приблизно наступне: так, ми знаємо, що шлях у Європу – це повна утопія, це казка, але нам, як нації, потрібна енергія казки, нам потрібно, щоб людей трошки підзарядити, щоб... щось таке казкове вигадати".

"Але нам здається, - сказав Марков, - що казка нехай буде, але поряд з нею нехай буде і реалістичний план... Наш реалістичний варіант полягає в тому, що ми разом створюємо східноєвропейський загальний ринок і домовляємося разом про те, що європейці допомагають нам відбудувати європейські правила і створити таке асоційоване спільне членство в Євросоюзі. Це нам здається більш реалістичним".

Також Марков відзначив, що "у Росії дуже глибока недовіра до українських політиків. І, до речі, в Україні, я знаю, до російських також. Але з ким не поговориш з російських політиків, вони говорять: ми скільки разів домовлялися з українськими, і все – в останній момент вони хвостом вильнуть і реальні речі не підписують. Ми кажемо: давайте, створюйте єдиний загальний ринок, а в цей же час, буквально наступного дня, український президент їде кудись у європейську країну і говорить: та ми цю Росію, так би мовити – що вона нам?".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
08:25
"З винятковим цинізмом". Як після загибелі кіборга Барса суд визнав його винним у хуліганстві
07:50
Сили оборони знешкодили 920 окупантів і знищили 9 танків за добу
07:33
Окупанти посилили атаки на Бахмутському напрямку: за добу їх було 33 − Генштаб
06:51
Цієї ночі військові знищили всі російські "Шахеди"
06:43
Палата представників США проголосувала за низку законів, щоб посилити тиск на Іран
05:30
ISW: Російські атаки можуть досягти "загрозливих успіхів" на захід від Бахмута
04:28
У Білому домі спростували спекуляції про "навмисно слабку атаку Ірану на Ізраїль"
Усі новини...