Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КОМУНІСТИ НЕ ДОЗВОЛЯТЬ КУЧМІ ПРОДОВЖИТИ ПОВНОВАЖЕННЯ

Субота, 21 червня 2003, 15:04
Комуністична партія виступає за те, щоб вибори президента відбулися у 2004 році, "як того вимагає Конституція". Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко на прес-конференції у Києві під час з'їзду комуністів.

Симоненко розкритикував проведення виборів президента й парламенту в один рік. Як сказав лідер комуністів, "це може бути мотивом для знищення політичної інфраструктури в країні", оскільки доступ до ЗМІ протягом 5 років матимуть лише політичні сили, які їх контролюють. Таким чином інші партії будуть виключені з політичного процесу.

Симоненко сказав, що у зміні Конституції комуністи підтримають "узгоджений варіант депутатської комісії".

Лідер комуністів також думає, що буде "важко" поєднати депутатський і президентський законопроекти, оскільки "у них закладалася різна ідеологія".

Симоненко також пояснив позицію КПУ відносно того, що у 2004 році президента слід обрати лише на 2 роки, щоб у 2006 провести одночасні вибори. Він зазначив, що "офіційної позиції Компартії щодо цього не було"

"Коли журналіст поставив мені питання, я як варіант відповів: чому ми повинні розмірковувати, продовжити повноваження парламенту чи президенту… Давайте у 2004 році проведемо вибори, оберемо уже нового президента, не Кучму, і якщо парламент ухвалить одночасні вибори, то проведемо такі вибори у 2006", - сказав лідер КПУ.

За словами Симоненка, він розглядає "це лише як варіант".

Говорячи про президентські вибори, Симоненко сказав, що Україна потребує "радикальних змін, на які здатні лише ліві сили". "Ми будемо об'єднувати політичні сили, громадські сили навколо цього".

Він не став заглиблюватися у тему висунення кандидатів у президенти, сказавши, що рішення прийматимуть з'їзди, які відбуватимуться за півроку до виборів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...