Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зюганов пообіцяв Симоненку допомогу у президентських виборах

Субота, 21 червня 2003, 15:20
Лідер Комуністичної партії Росії Геннадій Зюганов закликає Компартію України до зміцнення зв'язків, вважаючи це запорукою успіху та перемог. Про це Зюганов заявив, виступаючи на 37-му з'їзді КПУ.

"Наш союз, наша єдність - запорука майбутніх перемог", - сказав Зюганов.

У своєму виступі він зазначив, що ситуація в Україні і Росії - складна. На його думку, порятунком для обох держав зможе стати лівоцентристська політика, яку сповідають комуністи Росії та України.

"Якщо ж нам нав'яжуть правих, ми станемо сателітами", - сказав Зюганов. Він постійно критикував політику США і назвав Росію, Україну і Білорусь "в центрі переділу" світової політики. Він сказав, що Київ був європейською столицею, ще коли Колумб не відкрив Америку, Париж був провінційним містом, а Берліна не існувало.

Зюганов, виступ якого на з'їзді неодноразово переривався бурхливими оплесками, подарував лідеру КПУ Петру Симоненку книгу про радянську епоху та годинник.

"Цей годинник йде лівим курсом", - сказав Зюганов. У відповідь Симоненко подарував Зюганову партквиток №1 Компартії України, виписаний на ім'я Володимира Леніна, і попросив передати його на збереження у музей Леніна у Москві.

На спільній прес-конференції з Симоненком Зюганов пообіцяв під час президентських виборів "ділитися досвідом, якщо до нас звернуться українські колеги".

Він також відкинув можливість фінансової допомоги українським комуністам.

Коментуючи тему висунення єдиного кандидата в Україні від опозиції, Зюганов сказав, що "жодного варіанту, крім лівоцентристського, не може бути ні у вас, ні у нас".

Зюганов розповів, що напередодні з'їзду завдяки організаторам "вперше за 35 років" проплив по Дніпру на кораблі.

***

Виступаючи на з'їзді, Симоненко заявив, що КПУ не проти вступу України в Європейський Союз, однак з одночасним поглибленням економічних зв'язків з Росією.

Симоненко також сказав, що КПУ виступає за вступ України у Світову організацію торгівлі також разом з Росією. "У іншому разі вступ України у СОТ призведе до смерті українських товаровиробників", - сказав Симоненко.

Водночас Симоненко підкреслив, що партія категорично виступає проти вступу України в НАТО. Замість НАТО Симоненко закликає Україну підписати договір про колективну безпеку з країнами СНД.

Значну частину доповіді Симоненко присвятив критиці політики США. Він зазначив, що США намагається стати світовим жандармом, диктуючи свої умови всім країнам.

"Українські новини", "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування