Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко боїться, що єдиного кандидата від влади не буде

Понеділок, 23 червня 2003, 12:42
Лідер "Трудової України" Сергій Тігіпко вважає, що йому варто залишити головну посаду в партії, якщо він набере на виборах президента не більше 6% голосів. Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Київський телеграф".

З його слів, результат на виборах президента – "сигнал, на який треба реагувати тим, хто має намір брати участь в парламентських виборах". І результат на виборах до Верховної Ради буде в два рази менше показника лідера партії на виборах президента.

"Тому кожний, хто вирішиться балотуватися в 2004 році, зобов'язаний серйозно подумати: а що буде з партією? Розкрутитися за рік до парламентської кампанії політичній партії неможливо: якщо "старий" лідер програє, то новий просто не встигне набрати бали".

Тігіпко сказав, що без з'їзду "Трудової України" жодних передвиборчих "рухів" він робити не буде. "Інакше партії просто не вистояти. Партія повинна знати і бачити, що від її рішення багато чого залежить".

Тігіпко вважає, що у разі висунення єдиного кандидата від кількох сил "вже сьогодні потрібно думати про угоду, яка гарантує розподіл позицій […] відразу після виборів".

У той же час він сказав, що "в цей час навіть 3-4 центристські сили не готові об'єднатися для спільної перемоги".

"Серйозні переговори між лідерами фракцій більшості не ведуться, хоч консультації з багатьох питань між керівниками партій йдуть постійно".

З його слів, адміністративного обмеження прагнень лідерів політсил більшості балотуватися "немає і, вочевидь, не буде".

"Тому що сама логіка виборів підказує: дисципліни більшості із наближенням виборів буде все менше. Навпаки, кожна сила стане шукати свій політичний інтерес. Так що треба більше сподіватися на чисто прагматичний підхід і здоровий глузд", - сказав Тігіпко.

При всьому цьому лідер "Трудової України" вважає важливішою політреформу, аніж вибори президента. "Не вірю, що новий президент прийде і почне проводити політичну реформу. Не вірю нікому, хто так говорить. Тому що він навіть не може уявити, як після обрання кардинально зміниться ситуація і його власне оточення. А політична реформа – це крок уперед, модернізація країни".

Також в інтерв'ю Тігіпко повідомив, що він спілкується з "європейськими фахівцями з питань політичного піару". "Хоч ви врахуйте і наступну обставину: можна слухати поради технологів, але рішення приймати тільки тобі. І якщо їх рекомендації не співпадають з твоїми поглядами і життєвою позицією, то можна робити над собою гіперзусилля, однак очікуваного ефекту не буде. Простіше кажучи, очі не стануть горіти".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
Усі новини...