Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МФВ підтримає Україну?

Вівторок, 24 червня 2003, 12:23
Міжнародний валютний фонд може затвердити програму співробітництва з Україною "випереджувальний stand-by" у серпні цього року за умови вирішення всіх технічних питань. Про це заявила перший заступник директра-розпорядника МВФ Анна Крюгер за підсумками зустрічі в Києві у вівторок з першим віце-прем'єром, міністром фінансів Миколою Азаровим.

Вона сказала, що місія експертів фонду, яка прибула в Україну, сподівається, що питання будуть вирішені й угоду - укладено. Крюгер підкреслила, що український уряд також розраховує на затвердження програми в серпні.

Крюгер відзначила, що зустріч пройшла конструктивно і настроює на оптимістичні прогнози щодо роботи місії.

Місія МВФ на чолі з Джуліаном Беренгаутом прибула в Київ 18 червня і планує працювати тут ще два тижні.

Основними питаннями переговорів залишаються виплата боргу по відшкодуванню ПДВ, прозорість в енергетичному і нафтогазовому секторах, підтримка платіжного балансу і дефіциту бюджету в безпечних межах, заявив радник першого віце-прем'єра України Віталій Лук'яненко.

Він також підкреслив, що українська сторона дала відповіді на всі ці питання. За словами Лукьяненка, МВФ дуже позитивно оцінив плани уряду щодо секьюритизації боргу по відшкодуванню ПДВ.

Радник також зазначив, що основними параметрами плану реструктуризації боргу на 5 років через випуск державних цінних паперів є добровільність секьюритизації, абсолютна ліквідність паперів на вторинному ринку й автоматичне відшкодування ПДВ.

За його словами, усі зобов'язання щодо цінних паперів будуть забезпечені в держбюджеті.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування