Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа вважає, що Піскун робить "усе можливе", щоб розкрити справу Гонгадзе

Вівторок, 24 червня 2003, 12:49
Спеціальний представник Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи у "справі Гонгадзе" Ханс Крістіан Крюгер радить зняти з його спеціальні повноваження і довірити генеральному прокуророві України Святославу Піскуну особисто інформувати РЄ про хід розслідування.

"Нинішній генеральний прокурор (України) у дуже складних обставинах робить усе можливе, щоб довести "справу Гонгадзе" до розкриття", - цитує прес-служба Генеральної прокуратури України у вівторок звіт Крюгера перед Бюро ПАРЄ.

У вересні 2002 року Бюро ПАРЄ призначило колишнього заступника генерального секретаря РЄ Крюгера відповідальним за збір інформації про хід розслідування справи про убивство українського журналіста Георгія Гонгадзе. Відповідно до домовленості між генеральним секретарем СЕ Вальтером Швіммером і Піскуном, Крюгер двічі відвідав Україну, ознайомившись зі станом розслідування.

Прес-служба Генпрокуратури повідомляє, що, на думку експерта, "справа Гонгадзе" є унікальною, а "тривалість і складність її розслідування обумовлена об'єктивними причинами".

Крюгер висловив подяку Інформаційному офісу РЄ у Києві і Генпрокуратурі України, відзначивши, що "протягом усього часу виконання покладених обов'язків зустрічав увічливість, щирість і бажання співробітничати".

Як повідомлялося, на зустрічі Крюгера з Піскуном у травні нинішнього року у Києві генпрокурор повідомив, що у разі потреби готовий сам приїхати до ПАРЄ, щоб надати інформацію у "справі Гонгадзе". В даний час, за словами Піскуна, Генпрокуратура "істотно просунулася" у розслідуванні цієї кримінальної справи.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Піскун просить Європу про "розуміння" і відстрочку у справі Гонгадзе

Соціалісти хочуть знати, як далеко Піскун просунувся у справі Гонгадзе

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: