Кучма вигадав Європі умови для користування нафтопроводом Одеса-Броди

Вівторок, 24 червня 2003, 13:46
Україна не буде використовувати нафтопровід Одеса-Броди у реверсному напрямі, якщо Європейська комісія зробить конкретні кроки у використанні нафтопроводу по прямому шляху, заявив президент України Леонід Кучма.

"Реверсу не буде, якщо з боку Європейської комісії ми будемо мати конкретні кроки, а не декларації, що нафтопровід запрацює", - сказав Кучма на прес-конференції у вівторок в Одесі.

При цьому президент зазначив, що, за його даними, "жодна трансатлантична компанія, що працює у Каспійському регіоні, не виявила бажання постачати нафту цим коридором".

"Якщо ми побачимо з боку Європейського союзу не інтерес, а конкретні кроки, то ми - двома руками "за", - ще раз підкреслив Кучма.

З його слів, проект нафтопроводу Одесу-Броди "характеризує чисто українську ментальність". "Спочатку зробили, а потім питаємо - навіщо ми це зробили?", - сказав президент.

Глава держави підкреслив, що Україна, після того, як вклала у цей нафтопровід $500 млн., звернулася до поляків із пропозицією продовжити його до Гданська. Поляки поставили, з його слів, резонні питання про те, звідки буде постачатися нафта і яка буде її ціна на україно-польському кордоні. "Ті, хто будував його, про це не думали", - сказав Кучма.

Разом із тим, він висловив надію, що проект нафтопроводу Одеса-Броди з його продовженням до Гданська буде мати перспективу. "Головна задача - щоб нафтопровід працював на економіку України", - підкреслив президент.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...