Чиновників стали карати за порушення прав журналістів

Вівторок, 24 червня 2003, 14:14
Апеляційний суд Львівської області частково задовольнив позов львівського журналіста Богдана Куфрика до мера Львова Любомира Буняка.

За словами Куфрика, у понеділок суд визнав, що мер Львова перевищив службові повноваження, примусивши журналіста газети "Експрес" залишити один із залів львівської міськради, де проводилася прес-конференція мера. У той же час, суд відхилив вимоги журналіста відшкодувати йому моральний збиток у розмірі 5000 гривень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Головне, що був створений прецедент, і чиновника поставили на місце", сказав Куфрик "Львівській газеті"

Апеляційний суд Львівської області розглянув апеляцію журналіста на рішення місцевого суду Галицького району, що не знайшов у діях львівського міського голови порушень закону. Апеляційний суд скасував рішення місцевого суду.

Куфрик звернувся до суду після того, як 7 серпня минулого року Буняк попросив його залишити зал, де проходила прес-конференція мера з приводу трагедії в аеропорту "Скнилів" 27 липня 2002 року.

Мер обґрунтував свою вимогу тим, що газета "Експрес" нібито необ'єктивно висвітлювала його діяльність під час підготовки до святкувань 60-річчя 14-авіакорпусу. Під час цього дійства літак СУ-27УБ упав на глядачів.
Загинуло 77 чоловік.

Читайте також:

У Львові правосуддя може продемонструвати дію указу про відкритість влади

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News