Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко "випер" "солдата" Кучми зі своєї фракції

Вівторок, 24 червня 2003, 15:26
Губернатор Сумської області Володимир Щербань "не має" наміру виставляти свою кандидатуру на виборах президента. У той же час Ліберальна партія, яку він очолює, "буде брати участь" і підтримувати "гідного кандидата".

Про це Щербань заявив в інтерв'ю газеті "Столичные новости". Коментуючи своє складання депутатських повноважень, Щербань зазначив, що, залишаючись губернатором, вважає себе "солдатом армії Президента".

Зі слів Сумського губернатора, перед тим, як піти з парламенту він порадився з президентом Кучмою, і той його підтримав. Він також зазначив, що хотів би повернуться у реформований парламент, до Палати регіонів. "Відверто вам скажу - дуже хотів би", - відзначив Щербань.

Відповідаючи на питання, губернатор сказав, що якби сьогодні відбулися президентські вибори, Сумщина "підтримала б існуючу владу".

"Радикальні й опозиційні настрої в області підтримки не знаходять. Взяти вибори мера Сум: адже ж не приховували, що йде кандидат від влади. Але він сам переконав людей, які за нього проголосували", - сказав Щербань.

Коментуючи свій вихід з фракції "Нашої України", за списком якої Щербань пройшов до парламенту, губернатор зазначив, що "не пішов з фракції". "Мене виперли з фракції, виперли ті депутати, які були на той момент у фракції. За що? За моє вільнодумство, за те що я висловлював вголос те, що думав", - сказав Щербань.

"Блок Наша Україна" асоціювався з хорошим урядом: "Єдина Україна" - погана влада, а "Наша Україна" - добра влада. Тому що за період, коли Ющенко був прем'єром, були виплачені пенсії. Але ми-то знаємо у регіонах, яка у всьому цьому була роль регіонів.

Це закладалося не Ющенком, а тими урядами, які були до того, всіма буквально. Знали про роль президента у всіх цих підйомах, тому що шість указів президента, які були направлені на погашення заборгованості, зіграли серйозну роль. Пощастило "зібрати плоди" цього Ющенку", - вважає Щербань.

Губернатор Сумської області також визнав, що підтримує стосунки з прем'єром Віктором Януковичем. "Ми в одній команді, ми однодумці - були і залишаємося у команді". Зі слів Щербаня, якого зараховують до групи "донецьких", він вже "сумський давно". "Я вже себе вважаю місцевим", - сказав він.

Щербань також зазначив, що впевнений у тому, що якби змінилася система і губернаторів обирали, його б "обрали губернатором". "Я пішов би на вибори, тут питань немає! Я ж обирався колись на Донеччині, для мене це не новина!" - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування