Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не боїться погроз, але поводить себе обережно

Середа, 25 червня 2003, 10:35
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко підтвердив, що отримує на свою адресу погрози.

На прес-конференції у вівторок в Ужгороді, відповідаючи на запитання журналістів він сказав, що погроз не боїться, однак остерігається і веде себе досить обережно.

"Погрози і шантаж вже стали традиційним методом в українській політиці, бо влада добре розуміє, що чесно виграти вибори не зможе", - сказав Ющенко.
На жаль, наголосив він, крайній засіб боротьби з конкурентами залишається можливим в українському суспільстві, "бо ми живемо в цинічний час і є політичні сили, які не обмежують себе навіть у крайньому заході".

Коментуючи можливість висунення єдиного кандидата від демократичних сил, Ющенко висловив упевненість, що такі відповідальні політичні сили, як БЮТ і СПУ, а також багато інших політичних сил та громадських організацій будуть залучені до спільного передвиборчого проекту, сформують спільну програму, вийдуть на спільні дії і узгодять єдиного кандидата.

Водночас за словами лідера "Нашої України", існує проблема деяких лідерів політичних сил.

Ющенко також вважає, що демократичним силам вистачить сил зробити все, аби майбутні президентські вибори були чесними. "Ситуація не є такою песимістичною, як здається на перший погляд. З кожним днем у свідомості громадян відбуваються зміни. Дедалі більше політиків розуміють, що нинішня влада "йде з базару". Ще рік тому ніхто не міг прогнозувати таких переосмислень, які нині відбуваються у представників вітчизняного політикуму", - підкреслив Ющенко, навівши приклад Зінченка та Пустовойтенка.

Коментуючи позицію лідера Народно-демократичної партії, Ющенко зазначив, що його блок "уважно стежить за поведінкою своїх політичних колег у парламенті".

"Ми бачимо, що Народно-демократична партія дедалі частіше займає власну позицію, відмінну від позиції провладних політичних сил", - зазначив Ющенко і додав, що "наразі важко говорити, як буде розвиватися у майбутньому поведінка партії, але треба вітати той факт, що така переоцінка політичних цінностей відбувається в партіях, які є досить близькими до влади".

На думку лідера "Нашої України", "час бере своє, і багато політиків еволюційно змінюють свої погляди під тиском обставин і громадської думки". "Здоровий глузд бере своє, і ми вітаємо цей процес", - наголосив Ющенко

Також у ході Форуму в Ужгороді Петро Порошенко повідомив про створення суспільно-політичного об’єднання на базі "Нашої України". Планується, що вже восени нове об’єднання почне свою роботу в принципово нових організаційних формах, із залученням широких кіл громадськості, повідомляє прес-служба Нашої України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування