Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Горбулін проти міністра оборони від СДПУ(О)?

Середа, 25 червня 2003, 14:07
Володимир Горбулін переконаний, що при призначенні наступного міністра оборони не можна керуватися політичними міркуваннями.

Про це він заявив журналістам у середу в Києві, коментуючи можливу відставку голови Міністерства оборони Володимира Шкідченка.

Володимир Горбулін є заступником голови держкомісії з питань реформування, розвитку Збройних сил України, інших військових формувань, озброєння і військової техніки.

"Людина, яка очолить Міноборони, ні в якому разі не повинна бути призначена з якихось політичних міркувань", - передає слова Горбуліна Інтерфакс-Україна.

Повинні бути присутні "два головних критерії - хороше розуміння всіх проблем, що сьогодні стоять перед Збройними силами України, компетентність, і друге - дуже сильна воля і порядність повинні бути в цієї людини, інакше працювати з колом проблем, які стоять сьогодні перед ВСУ, буде дуже важко", пояснив він.

Горбулін не назвав можливих кандидатур на посаду нового голови оборонного відомства України, сказавши: "Не знаю цих кандидатур. І ніхто жодної кандидатури не називав, моєї думки з цього питання ніхто не запитував".

На питання, чи існує можливість того, що президент Кучма не прийме відставку Шкідченка, він відзначив: "На мій погляд, це вже буде не оптимальне рішення, тому що якщо людина вже двічі подає рапорт про свою відставку, напевно, чекати третього разу - це недоцільно".

При цьому Горбулін підкреслив: "Я особисто ставлюся з повагою до Володимира Петровича Шкідченка - це інтелігентна, досвідчена людина". Горбулін додав: "Можливо, якихось рис не вистачило".

Відповідаючи на питання, цивільним чи військовим, на його думку, повинен бути наступний голова Міноборони, Горбулін відзначив: "Можливо, це тенденція того, що ми повинні прийти до цивільного міністра оборони".

При цьому він відзначив, що не бачить у призначенні міністром оборони цивільного чиновника "ніяких особливих забобонів, що могли б перешкодити такому рішенню".

Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення, що серед претендентів на посаду міністра оборони – нардеп, член фракції СДПУ(О) Борис Андресюк і секретар РНБО Євген Марчук.

Читайте також:

СДПУ(О) ОТРИМАЄ КРІСЛО МІНІСТРА ОБОРОНИ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування