Литвину не подобається реформа Кучми?

Четвер, 26 червня 2003, 13:38
Голова Верховної Ради Володимир Литвин cкритикував проекти політичної реформи, запропоновані президентом Леонідом Кучмою і комісією Верховної Ради, вважаючи їх недосконалими і поверховими.

На зустрічі з представниками різних галузей економіки з нагоди майбутнього Дня Конституції Литвин заявив, що запропонована політична реформа спрямована винятково на розподіл повноважень між галузями влади, що мало цікавить українське суспільство.

"Якщо уважно подивитися на документи, що запропоновані, то, я думаю, мова йде швидше за все про перерозподіл повноважень у вищих ешелонах влади, а не про реалізацію політичної реформи або конституційної", - сказав Литвин.

Зокрема, спікер вважає недоглядом, що політичні сили обійшли стороною головний розділ Конституції, що стосується прав і свобод громадян.

"Чомусь у нас не звернули увагу на головний стрижневий розділ, що стосується прав і свобод людини", - додав він.

За словами Литвина, цей розділ також потребує удосконалюванні, зокрема, у частині посилення відповідальності держави за виконання своїх зобов'язань перед громадянами.

У той же час він визнав, що діюча Конституція внесла стабільність в українське суспільство.

У понеділок комісія Ради відмовилася погодити єдиний варіант проекту закону про внесення змін до Конституціі з метою проведення політичної реформи.

У п'ятницю минулого тижня Кучма вніс на розгляд до Ради свій проект закону про внесення змін до Конституції в зв'язку з політичною реформою.

Українські новини

Читайте також
Литвин проти продовження повноважень як Кучмі, так і собі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування