Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іспанія звинувачує Україну в катастрофі Як-42

П'ятниця, 27 червня 2003, 11:35
Міністерство оборони Іспанії заявило, що не несе ніякої відповідальності за авіакатастрофу українського літака Як-42 у Туреччині.

Родичам 62-х іспанських миротворців, які загинули 26 травня внаслідок катастрофи літака, потрібно звертатися з цивільним позовом про компенсації до авіакомпанії "Україно-Середземноморські лінії". Саме їй належав літак.

Як повідомляє газета "Паїс", письмове повідомлення про це отримали всі сім'ї загиблих військовослужбовців.

Листа було направлено адвокатською конторою "Мартін-Чіко і Ассосіадос", що представляє інтереси Міністерства оборони Іспанії, передає РІА "Новости". У ньому сказано, що міністерство "не несе жодної відповідальності" за катастрофу, яка "викликана халатною помилкою пілота".

Родичі загиблих миротворців заявили, що готують позов до Міністерства оборони Іспанії. Міністерство, за їхніми звинуваченнями, не зважило на численні скарги військовослужбовців про те, що літаки, які орендуються через НАТО для перекидання військ, не відповідають вимогам безпеки.

Багато іспанців вважають, що Міноборони Іспанії повинно було використовувати іспанські літаки. Їх правоту підтверджує те, що після катастрофи в Туреччині головне військове відомство вирішило використовувати для цих цілей тільки літаки ВПС Іспанії.

Як повідомлялося раніше, український літак Як-42 розбився вранці 26 травня в районі аеропорту м. Трабзон (Туреччина). На його борту перебувало 75 чоловік, з яких 62 - іспанські військовослужбовці, які поверталися з Афганістану після виконання миротворчої місії, і 13 членів екіпажу (12 українців, 1 білорус). Усі 75 чоловік загинули.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...