Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: проект Мороза "сирий", а "махати булавою" над Конституцією не треба

П'ятниця, 27 червня 2003, 12:37
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає законопроект парламентської комісії із змін до Конституції "сирим і таким, який потребує доопрацювання".

Про це він заявив на прес-конференції у Києві. Водночас Ющенко додав, що цей законопроект є "продуктом можливого компромісу". Він повідомив, що фракція голосуватиме за його направлення до Конституційного Суду.

Говорячи про суть своїх заперечень до парламентського законопроекту, Ющенко сказав, що виступає проти політизації фігури голови Національного банку України.

Він також зазначив, що у законопроекті комісії треба "збалансувати" питання про призначення силових міністрів. "Главу держави не позбавляли функцій забезпечення національної безпеки, зовнішньої діяльності країни", - нагадав Ющенко. Він зазначив, що президент повинен мати "ричаги впливу на силовиків, і право висловлювати їм недовіру".

Ющенко також сказав, що у законопроекті комісії не підтримує позбавлення президента права "формувати місцеві адміністрації" .

Він повідомив, що зараз у "Нашій Україні" тривають консультації політичних груп, серед яких є і ті, що виступають проти законопроекту парламентської комісії.

Водночас Ющенко не виключив, що блок може проголосувати за направлення до Конституційного Суду і законопроекту Леоніда Кучми, оскільки це може бути пов'язано з підтримкою парламентського законопроекту пропрезидентськими силами.

Він додав, що доопрацюванням парламентського законопроекту комісія Верховної Ради зможе зайнятися восени цього року.

Ющенко також заявив, що "Наша Україна" не підтримує законопроект Кучми через присутність там норми виборів президента і парламенту в один рік: "Це виглядає як спроба переглянути право народу на волевиявлення і віддати це право в руки органів держапарату і певних політичних сил".

Відповідаючи на питання, чи проведе Ющенко реформу Конституції у разі перемоги на виборах президента, він сказав: "Давайте без "якби", а я скажу як громадянин… Тільки лінивий і сліпий не зауважував, що Україні треба політична реформа. Не ревізія Конституції, а політична реформа".

Протягом прес-конференції Ющенко також сказав, що зараз "розмахування булавою" над Конституцією робиться з тим, "знайти способи для пролонгації чинної влади".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...