Варіант від Червонія: у РНБОУ - Медведчук, в АП- Хорошковський, Янукович - у відставці

П'ятниця, 27 червня 2003, 14:52
Новим секретарем Ради національної безпеки та оборони України буде призначено Віктора Медведчука, а його нинішню посаду - глави адміністрації президента займе Валерій Хорошковський, переконаний народний депутат Василь Червоній.

Як повідомили у прес-службі "Нашої України", такий прогноз депутат зробив, коментуючи призначення Євгена Марчука на посаду міністра оборони.

За його словами, "відбуваються перестановки напередодні президентських виборів. На орбіту має бути запущений кандидат - майбутній спадкоємець престолу Леоніда Кучми. Тому почалася комбінація з ланцюгом кадрових перестановок"

Червоній зазначив, що майбутнього прем'єра необхідно "обкатати на посаді глави адміністрації президента, потім поставити керувати урядом, а вже після цього запускати на політичну орбіту як кандидата від прокучмівських сил".

Тому, на думку Червонія, на посаду секретаря РНБОУ днями і буде призначено Медведчука, а на місце глави АП - Хорошковського. "Згодом з Хорошковського, буцімто проєвропейського політика, спробують зробити президента, контрольованого Кучмою з родичами та Медведчуком", - вважає депутат.

Віктора Януковича "у зв'язку із неврожаєм знімуть. Він занадто сильний кандидат. Мається на увазі його минуле. Всім відомо, що це люди серйозні. Літаки можуть падати, машини перекидатися. Кучма боїться таких. Тому, гадаю, на осінь він розправиться з Януковичем", - підкреслив Червоній.

Він зазначив, що вважає Марчука професіоналом у галузі керування армією, однак підкреслив, що "професіонали часом працюють на позитив чи негатив". "Як свій професіоналізм використає Марчук, не беруся сказати. На цій посаді він не має великого вибору. У нього посада військова. Тому Марчуку треба слухатися тата, а тато в державі один – Кучма", - наголосив Червоній.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування