Литвин насварив Піскуна за переслідування депутатів

Субота, 28 червня 2003, 12:29
Голова Верховної Ради Володимир Литвин називає "пропагандистським кроком" заяву представників Генпрокуратури про намір направити до парламенту подання на притягнення до відповідальності без арешту народних депутатів Олександра Турчинова, Степана Хмару і Миколу Рудьковського.

Таку думку Литвин висловив у суботу в інтерв'ю журналістам на відкритті житлового будинку на масиві Оболонь у Києві.

"Очевидно: будь-яке подання про притягнення депутатів до кримінальної відповідальності на сьогоднішній день є нереальним", - сказав спікер.

На його думку, "швидше за все, це пропагандистський крок, який не буде сприяти стабільності в українському суспільстві і затвердженню віри людей у справедливість і законність".

Литвин підкреслив, що в цьому напрямку необхідно робити "дуже зважені кроки".

Говорячи про можливості звернення прокуратури до парламенту із поданням про притягнення до відповідальності депутатів Турчинова, Хмари і Рудьковського, спікер висловив думку, що "це буде безперспективна потуга".

Як повідомлявся, заступник генпрокурора Віктор Шокін заявив про намір притягнути трьох депутатів до відповідальності в інтерв'ю газеті "CN-столічка" у п'ятницю. За його словами, слідчі Генпрокуратури ставлять у провину депутатам "банальне хуліганство", яке вони собі нібито "дозволили, прикриваючись депутатськими мандатами".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Турчинов, Хмара, Рудьковский – кримінальні хулігани?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування