БІЛЬШОВИКИ ЗАВАЛЯТЬ ЗМІНИ КОНСТИТУЦІЇ КОМІСІЇ МОРОЗА?

Субота, 28 червня 2003, 12:44
Фракції парламентської більшості вирішили підтримувати законопроект змін до Конституції, внесений президентом Кучмою. Про це повідомив у суботу координатор парламентської більшості, член фракції НДП Анатолій Толстоухов.

"Думаю, що перший піде, і пройде законопроект президента", - підкреслив Толстоухов, додавши, що після цього необхідно думати, чи "пропускати" законопроект, підготовлений парламентською комісією.

На думку депутата, парламент навряд чи підтримає законопроект, підготовлений комісією.

"Якщо обидва (законопроекти) вийдуть з Конституційного суду з оцінкою "так", а об'єднати їх неможливо, оскільки в них різні підходи, усе одно пройде президентський, а депутатський розглядатися не буде", - заявив він.

Саме тому, підкреслив координатор більшості, рішення цього питання необхідно шукати зараз (до направлення проектів у КС).

У той же час голова Верховної Ради Володимир Литвин висловив сумніви в можливості прийняття на даному етапі остаточного рішення по конституційній реформі.

"У мене є великі сумніви, що ми приймемо рішення в остаточному підсумку, тому що сьогодні усіх цікавить процес, а не результат", - сказав спікер журналістам у суботу на церемонії відкриття молодіжного житлового комплексу на масиві Оболонь у Києві.

Він нагадав, що на сьогоднішній день існує два законопроекти про зміни в Конституцію України, які зареєстровані в парламенті. За його словами, у четвер Верховна Рада буде розглядати парламентський і президентський законопроекти.

"Я не хотів би, щоб дарма пропала справа, яку робив президент, а також парламент", - підкреслив спікер.

"Це дуже погано, що не знайшли узгоджений варіант, який би підтримав і президент, і парламент", - додав він, висловивши думку, що це питання відкладається "на потім".

Як відомо, у парламенті зареєстровано два законопроекти змін до Конституції – Леоніда Кучми і комісії Верховної Ради, яка попередньо схвалила свій проект 6 червня. Співголовою комісії є лідер СПУ Олександр Мороз. Законопроект глави держави передбачає проведення виборів президента, парламенту та місцевих органів влади в один рік, що, на думку опозиції, покликано продовжити повноваження Кучми до 2007 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування