У Мукачево зривають вибори – щоб "Наша Україна" не перемогла

Неділя, 29 червня 2003, 17:29
Вибори мера Мукачева будуть зірвані, щоби не допустити перемогу кандидата від "Нашої України". Про це повідомив "Українській правді" нардеп Тарас Чорновіл телефоном з Мукачева, де він присутній як офіційний спостерігач на виборах.

Вибори мера Мукачева відбуваються цієї неділі.

За словами Чорновіла, у неділю начальник Мукачевського управління внутрішніх справ Миколенко звернувся до в.о. міського голови з вимогою "про припинення виборчого процесу". У його листі ідеться, що о 15-30 неділі до мукачевської міліції надійшло "анонімне повідомлення про замінування усіх виборчих дільниць".

Підставою для замінування анонім назвав зняття з виборів одного із кандидатів.

За словами Чорновіла, зараз скликається надзвичайне засідання виборчої комісії, яка має ухвалити рішення про зупинення виборів.

Чорновіл вважає, що це робиться для того, щоб "зірвати вибори мера Мукачева, оскільки кандидат, підтримуваний СДПУ(О), відверто програє кандидату від "Нашої України".

Головними претендентами на мера Мукачева є Василь Петьовка, підтримуваний "Нашою Україною", і Ернест Нусер, якого підтримує обласна влада, очолювана СДПУ(О).

Зараз, за словами Чорновіла, на виборчих дільницях спостерігається скупчення міліції, яку на вибори привезли із двох сусідніх областей. Депутат також зазначив, що якщо зупинити вибори не вдастся, то він не виключає проведення операції заміни урн із залученням співробітників міліції.

Детальніше про процеси, які відбувалися перед виборами мера Мукачева, читайте в статті "Дзеркала тижня":

"Вибори мера в Мукачевому — чий адмінресурс сильніший?"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування