Політреформу знову заблокували. Литвин обійшов це питання

Четвер, 10 липня 2003, 14:17
Після оголошеної перерви парламент не зміг прийняти рішення про направлення до Конституційного суду законопроектів про зміни до Конституції, і спікер Володимир Литвин переніс розгляд цього питання на 16-ту годину.

Депутати двічі намагалися в таємному режимі перейти до так само таємного голосування за постанову Анатолія Матвієнка, яка передбачає направлення до КС обох законопроектів за підписом Володимира Литвина.

Однак, двічі таємне голосування принесло результат у 221 "за". Відтак пропозиція про перехід до таємного голосування за постанову Матвієнка прийнята не була.

Після цього спікер постав на голосування постанову Матвієнка у відкритому режимі. Вона набрала 207 голосів.

Після цього Володимир Литвин оголосив про голосування постанови про направлення до КС лише депутатського законопроекту, однак відразу ж трибуну було заблоковано близько 20-ма депутатами опозиції, вчинився галас, було чутно свист, вчинився тиск. Депутати заважали Литвину поставити питання на розгляд, забравши у нього мікрофони. Захищати Литвина прийшов лише Олександр Волков, який став по ліву руку від спікера. Втім, Литвина відразу ж оточили депутати-опозиціонери - Володимир Філенко, Сергій Головатий та Павло Качур.

Після кількох невдалих спроб поставити на голосування постанову про направлення до КС депутатського законопроекту Литвин оголосив, що парламент повернеться до розгляду цього питання після перерви, яка закінчиться о 16:00.

Після цього спікер перейшов до наступного питання порядку порядку денного – законопроекту щодо податку на додану вартість.

Володимир Литвин кілька разів намагався поставити на голосування питання про продовження засідання парламенту до 19:30, однак, воно не було прийнято. За нього проголосувала частина фракцій більшості.

УП
Читайте також:

Головатий пропонує використовувати досвід КУЧМІВСЬКОГО РЕФЕРЕНДУМУ-2000. В парламенті ступор

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування