Опозиція створить комфортні умови для голосування більшовиків

Четвер, 10 липня 2003, 16:16
Опозиційні фракції наполягатимуть на проведенні таємного голосування щодо проекту постанови, яка визначає процедуру направлення законопроектів про зміни до Конституції в Конституційний суд.

Про це в інтерв'ю журналістам після наради лідерів фракцій і груп у спікера Володимира Литвина в четвер повідомив лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз.

За його словами, лідери опозиції наполягатимуть на проведенні таємного голосування для того, щоб дати можливість представникам більшості ухвалити рішення з цього питання.

Лідер СПУ зазначив, що, якщо не буде прийнята постанова, внесена членом фракції БЮТ Анатолієм Матвієнком, що пропонує встановити, що подані в Верховну Раду законопроекти про зміни в Основний закон невідкладно передаються в КС головою парламенту після їх реєстрації, опозиція підтримає постанову, в якій першим пунктом пропонується направити в КС президентський і парламентський законопроекти і другим пунктом визначається процедура направлення таких документів в КС в майбутньому.

Мороз також зазначив, що опозиційні фракції збираються діяти адекватно у випадку, якщо більшість спробує провести голосування з цього питання бюлетенями.

"Сьогодні гвалтують парламент для того, щоб провести президентський проект", - сказав лідер соціалістів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування