У ЗАДОРОЖНЬОГО ЗБИРАЛИ ПІДПИСИ ЗА КУЧМІВСЬКИЙ ЗАКОНОПРОЕКТ. ВИЗВОЛЯТИ ДЕПУТАТІВ ДОВЕЛОСЯ СЛЮСАРУ

Четвер, 10 липня 2003, 18:01
У другій половині дня в кабінеті постпреда президента у парламенті Олександра Задорожнього відбувався збір підписів про направлення до КС законопроекту про політреформу президента Кучми. Про це повідомили журналістам члени фракції "Наша Україна".

Під час збору підписів стався конфуз – зламався замок до кабінету Задорожнього. Таким чином у кабінеті опинилися закритими ряд членів більшості. Під кабінетом також зібралося декілька членів фракції "Регіони України", які прийшли поставити свої підписи під направленням законопроекту Кучми до Суду.

При цьому вони відмовилися повідомити журналістам, навіщо вони прийшли до кабінету Задорожнього.

Через деякий час слюсар Верховної Ради відкрив кабінет Задорожнього. Із нього вийшов лідер "Демініціатив" Степан Гавриш, міністр Кабінету міністрів Володимир Яцуба. В кабінеті також були Нестор Шуфрич із СДПУ(О) та сам Задорожній.

Члени більшості, які перебували під кабінетом, пройшли до нього і відразу вийшли.

На столах у кабінеті Задорожнього стояли чашки з кавою.

Як повідомив журналістам Гавриш, він прийшов до Задорожнього, щоб "попити каву". "Це була товариська зустріч".

Сам Задорожній сказав, що не буде коментувати ситуацію, оскільки "в своєму кабінеті роблю все, що хочу".

Шуфрич сказав, що в кабінеті "нічого не відбувалося", і вони "пили каву".

Зламані двері Шуфрич пояснив так: вони пили каву в кабінеті Задорожнього, а "потім прийшов Головатий і зламав язичок на замку дверей". Таким чином вони опинилися зачиненими у кабінеті постпреда Кучми в парламенті.

Водночас один із представників "Нашої України" розповів іншу версію: коли до них дійшла інформація, що у кабінеті Задорожнього збирають підписи, туди рушили депутати-опозиціонери Головатий, Соболєв, Стретович. На підході до кабінету Задорожнього їх помітили "охоронці у цивільному", які передали інформацію до кабінету Задорожнього, і більшовики закрилися в ньому. При цьому зламався замок.

Все це відбувалося в той час, коли тривало сесійне засідання парламенту.

У четвер Верховна Рада, як і тиждень тому, не проголосувала жодного рішення про направлення до КС законопроектів політреформи. Опозиціонери відразу ж блокували трибуну, коли не набирала необхідної кількості голосів постанова про направлення до КС двох законопроектів за підписом Литвина. При цьому спікер, коли бачив, що процес заблоковано, переходив до наступного питання порядку денного.

Інцидент із кабінетом Задорожнього – не перший у цій Верховній Раді. Минулої зими він там закрився з членом СДПУ(О) Володимиром Зайцем. За підозрою опозиції, вони знищували бюлетені, якими було сфальсифіковано обрання Тігіпка главою НБУ і перерозподіл комітетів. За словами ж Зайця, він прийшов до Задорожнього взяти ліки від серцевої хвороби.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News