Більшість оголошує мобілізацію на п'ятницю

Четвер, 10 липня 2003, 18:29
Голосування щодо направлення законопроектів про внесення змін до Конституцію в Конституційний суд відбудеться в п'ятницю, заявив журналістам народний депутат Нестор Шуфрич (фракція СДПУ(о).

У свою чергу депутати від фракції "Наша Україна" стверджують, що в другій половині дня четверга депутати від більшості збирають підписи за направлення президентського законопроекту з політреформи до КС.

В інтерв'ю журналістам депутат Олег Рибачук (фракція "Наша Україна") повідомив, що підписи збираються в кабінеті постійного представника президента у парламенті Олександра Задорожнього. За словами Рибачука, процедура, яку він назвав незаконною, аналогічна тій, котра була використана фракціями більшості при голосуванні за призначення Сергія Тігіпка главою Нацбанку України.

"За їхньою версією (депутатів більшості) вони там п'ють каву - по дві по три людини заходять попити каву. Однак за нашою інформацією там збираються підписи", - сказав він.

Мова йде про збір 226 підписів для того, щоб направити законопроект на експертизу до КС. До цього депутати мають намір удатися, оскільки протягом усього четверга парламент так і не зміг ухвалити жодного рішення про направлення законопроектів до КС.

Однак Шуфрич категорично спростував цю інформацію, заявивши, що збір підписів не ведеться.

Тим часом лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук вважає за доцільне перенести на осінь голосування про направлення законопроектів про внесення змін до Конституції в Конституційний суд.

"Голосувати опозиція не дозволить, і я думаю, що в до цього потрібно повертатися восени", - сказав Кравчук в інтерв'ю журналістам у четвер.

Він підкреслив, що цю думку розділяють члени парламентської більшості. Кравчук також висловився проти голосування бюлетенями, оскільки таке голосування, на його думку, призведе до ще більшого розколу в парламенті. Крім того, на голосування бюлетенями необхідна згода спікера парламенту Володимира Литвина.

Кажучи про роль Литвина в голосуванні у четвер, Кравчук підкреслив, що спікер зобов'язаний ставити на голосування не тільки постанову, запропоновану опозицією, але і постанову більшості.

Інтерфакс-Україна

Читайте також

ЗАДОРОЖНЬОГО, ЩО ЗБИРАВ ПІДПИСИ ЗА КУЧМІВСЬКИЙ ПРОЕКТ, РЯТУЄ САНТЕХНИК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування