Литвин пропонує Кучмі самому віднести свій проект політреформи в КС

П'ятниця, 11 липня 2003, 09:59
У п'ятницю в 9.30 у кабінеті голови Верховної Ради Володимира Литвина відбудеться нарада лідерів усіх фракцій і груп парламенту по обговоренню компромісного варіанта процедури направлення для висновків у КС законопроектів про зміни в Конституцію.

Про це в п'ятницю в інтерв'ю журналістам повідомив прес-секретар українського спікера Ігор Сторожук.

За його словами, Литвин ініціює пропозицію, суть якої полягає в тому, що суб'єкт законодавчої ініціативи (президент або 150 народних депутатів ) повинний зареєструвати проект про зміни в Конституцію в парламенті і самостійно передати цей законопроект у КС.

Крім того, пропонується, щоб профільні комітети парламенту контролювали цю процедуру і після одержання законопроекту з КС готували його до розгляду в сесійному залі.

Сторожук підкреслив, що Литвин сподівається на те, що така пропозиція, що не обмежує права суб'єктів законодавчої ініціативи, буде підтримана сесійним залом для того, щоб розблокувати розгляд цього питання.

Верховна Рада України в п'ятницю знову спробує прийняти рішення про направлення у Конституційний суд президентського і парламентського законопроекту про зміни в Конституцію.

У цей день депутати також планують прийняти рішення, зокрема, по проекту заяви Верховної Ради з приводу виконання американською стороною своїх зобов'язань за двосторонньою згодою про надання допомоги Україні в ліквідації стратегічної ядерної зброї.

Крім того, депутати планують прийняти рішення по законопроектах про забезпечення вимог кредиторів і реєстрації обтяжень, внести зміни в Земельний кодекс України, у закон про попередній висновок, у Кримінально-процесуальний кодекс, а також прийняти рішення по законопроектах про рекламу і про рентні платежі на нафту і природний газ.

У цей день депутати також повторно розглянуть і приймуть рішення по ряду законів із пропозиціями президента, зокрема, по Кримінально-виконавчому кодексу, закону про амністії.

У цей день відбудеться закриття третьої сесії Верховної Ради.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування