Депутати показали, що не гратимуть в театрі абсурду Кучми -Ющенко

П'ятниця, 11 липня 2003, 12:45
Віктор Ющенко вважає, що результати голосування за проект Постанови №3754 продемонстрували тим, хто намагався перетворити Верховну Раду на театр абсурду, що депутати більше не погоджуються грати нав’язані їм ролі.

Так він прокоментував результати поіменного голосування за проект постанови про направлення до КС законопроектів про внесення змін до Конституції України в інтерв'ю razom.org.ua

Віктор Ющенко відзначив, що цим голосуванням завершилося протистояння в стінах парламенту, додавши, що це "класна перемога Верховної Ради". "Відбулося хороше переосмислення позицій, які повинен мати в державі законодавчий орган, переосмислення ролі народних обранців," – заявив Ющенко. Він подякував кожному депутату, який підтримав цей законопроект, за мужній вчинок і за їхню позицію.

"Протистояння, яке розгорнулося навколо технічного питання, продемонструвало, що президентська адміністрація прагне зробити парламент повністю залежним, натомість голосування показало, що демократичні сили виступають за зміни, але зміни раціональні. Парламентарії не прагнули заблокувати проведення політичної реформи," – сказав лідер "Нашої України", зауваживши, що депутати не поділяють лише деяких пропозицій президента, в яких читається бажання пролонгації повноважень глави держави.

Віктор Ющенко зазначив, що сьогодні зупинено дискредитацію народних обранців як суб’єктів ініціатив внесення змін до Конституції. "Верховна Рада відстояла це право, і воно буде реалізоване," – підкреслив він.

Лідер "Нашої України" прогнозує, що політична осінь буде надзвичайно складною, водночас він висловив сумніви, що деякі пропозиції знайдуть розуміння і підтримку в парламенті. "Малоймовірно, що Верховна Рада підтримає суміщення всіх виборів, оскільки за цією нормою читається неконтрольований сценарій пролонгації влади президентом", - наголосив Віктор Ющенко.

Нагадаємо, у п'ятницю Верховна рада 400 голосами прийняла постанову про процедуру направлення в КС законопроектів про зміни до Конституції

Ця постанова передбачає, що президентський і парламентський законопроекти повинні бути спрямовані в Конституційний Суд авторами законопроектів або спікером без голосування по цьому питанню в парламенті


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування