Янукович запросив урядову делегацію Росії "вирішити питання" у Ялті

Понеділок, 14 липня 2003, 12:38
Засідання україно-російської міжурядової комісії зі співробітництва під головуванням голів урядів України Віктора Януковича і Росії Михайла Касьянова відбудеться 17-18 липня в Ялті.

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, до складу української частини міжурядової комісії увійшли перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, міністри промислової політики Анатолій Мялиця, аграрної політики Сергій Рижук, Кабінету міністрів Володимир Яцуба, уповноважений України з питань СНД Василь Роговий.

Раніше заступник голови російського уряду Віктор Христенко не виключив, що під час засідання цієї комісії може бути підписана двостороння угода про транзит нафти. За його словами, проект угоди між Росією й Україною про транзит нафти передбачає, що українська сторона забезпечить можливість транзиту російської нафти в обсязі 84 млн. тонн на рік.

Угоду передбачається укласти на 15 років (з 2003-го по 2018 рік).
За словами міністра палива й енергетики Сергія Єрмілова, Україна "надає Росії можливість транспортувати 80 млн. тонн нафти в усіх напрямках", тоді як на даний час РФ використовує запропоновані потужності української нафтотранспортної системи тільки на 50%.

Іншим документом, який може бути підписаний під час засідання двосторонньої комісії, називався міжурядовий протокол, що закріплює співробітництво у проектах створення нових учбово-бойового літака (УБС) Як -130 і регіонального Ан-148, про що агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило поінформоване джерело в уряді.

Документ, що готується до підписання, передбачає доповнення переліку основних напрямків спільної роботи базової угоди про співробітництво держав в області літакобудування з 1997 року, проектом Як-130 - у частині виробництва для літака двигуна АІ-222-25 з рівним розподілом прав на інтелектуальну власність на агрегат, а також проектом Ан-148.

Також планується підписання документів про розділ інтелектуальної власності на двигуни сімейства Д-436 для літаків ТУ-334 і Бе-200.
Учасниками програми Ан-148 на 70-80 місць дальністю польоту 6-8 тис. км виступають українські АНТК ім. Антонова (Київ), Харківське державне авіаційне підприємство (ХДАПП), ВАТ "Мотор-Січ" і ЗМКБ "Прогрес" (Запоріжжя), а також російське ВАТ "Улан-Уденський авіаційний завод" (Бурятія, РФ), що підписали у 2002 році протокол про наміри за проектом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News