Депутати соромляться оголошувати про свій перехід до більшості?

Понеділок, 14 липня 2003, 15:06
Кілька народних депутатів виявили бажання і готовність перейти до парламентської більшості і написали про це заяви. Про це в понеділок на прес-конференції повідомив координатор парламентської більшості Анатолій Толстоухов. При цьому він не уточнив, про яку кількість заяв і від яких народних депутатів йдеться.

Депутат зазначив, що ці заяви не були оприлюднені на сесії ВР "пов'язано з умовами, які висувають" їхні автори. Зокрема, йдеться про оприлюднення цих заяв через певний час. Толстоухов зазначив, що події в парламенті в останні два тижні були такими, що ці заяви "відходили на другий план" як для парламентської більшості, так і для народних депутатів, які хочуть перейти до більшості.

Відповідаючи на запитання журналістів, чому ж все таки парламентській більшості не вдалося збільшити кількість народних депутатів, які входять до неї, до 250, Толстоухов зазначив, що в перспективі кількість депутатів парламентської більшості становитиме навіть більше ніж 250.

Він вважає, що не потрібно вважати те, що більшість не налічує 250 депутатів, як неспроможність більшості разом з урядом "довести до бажаного свій кількісний склад". Толстоухов зазначив, що в кінцевому результаті все вирішується якісними результатами роботи парламентської більшості.

Він наголосив, що відбувається тісна взаємодія між парламентською більшістю та урядом, і свідченням цього є прийняття парламентом 33 із 36 законопроектів, які були внесені президентом, три законопроекти були прийняті у першому та другому читанні.

Координатор більшості також зазначив, що із 221 запропонованого урядом законопроекту, прийнято 113, тобто понад 60%. Він зазначив, що це є свідченням того, "що парламентська більшість є і вона працює в режимі взаємодії з урядом".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News