Президентський проект прийшов у КС на два дні раніше за парламентський

Понеділок, 14 липня 2003, 15:46

Президентський проект прийшов у КС на два дні раніше за парламентський

У КС України надійшли президентський і парламентський законопроекти змін у Конституцію.

В Конституційний суд надійшли обидва законопроекти про внесення змін у Конституцію - президентський і парламентський, повідомив у понеділок агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби КС Володимир Шляпошников.

За словами Шляпошникова, президентський законопроект надійшов у суботу, парламентський - у понеділок.

Він також повідомив, що в супровідному до президентського законопроекту листі голови Верховної Ради Володимира Литвина не міститься прохання про невідкладний розгляд цього законопроекту. У таких випадках передбачається, що законопроект розглядається в звичайному порядку, відповідно до якого КС повинний прийняти рішення протягом трьох місяців після відкриття провадження.

Шляпошников нагадав, що рішення про відкриття провадження ухвалюється колегією суддів після того, як буде вивчене питання про відповідність подання вимогам закону про Конституційний суд. Після цього призначається суддя-доповідач у справі, що готує подання до розгляду.

По президентському й парламентському законопроектах буде призначений окремий суддя-доповідач, і обидві справи будуть готуватися до розгляду паралельно.

Раніше суддя КС Володимир Вознюк заявив, що Конституційний суд у випадку надходження законопроектів про внесення змін у Конституцію не має наміру затримувати їхній розгляд. Тому не виключено, що КС за власною ініціативою розгляне їх у невідкладному порядку, відповідно до якого КС має прийняти рішення не пізніше, ніж через місяць після відкриття провадження.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News