Піскун не готовий посадити соціаліста Рудьковського

Понеділок, 14 липня 2003, 18:11
Подання в парламент на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Степана Хмари й Олександра Турчинова (фракція БЮТ) пов'язано з подіями в Лук'янівському СІЗО 20-21 червня, повідомив у понеділок на прес-конференції генеральний прокурор України Святослав Піскун.

"Мова йде про перевищення повноважень і втручання в діяльність державної установи", - сказав генпрокурор.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чому не спрямоване подання стосовно народного депутата Миколи Рудьковського (фракція СПУ), про можливість притягнення до відповідальності якого говорив заступник генпрокурора Віктор Шокін, Піскун сказав, що подання на Рудьковського недопрацьоване.

Він пояснив, що подання готує слідчий, що веде справу, а він як генпрокурор погоджується або не погоджується з ним і направляє його голові Верховної Ради.

Піскун підтвердив, що подання на Рудьковського також було підготовлено. "Але я повернув його назад на доробку", - додав він.

Він не уточнив, яких обвинувачень стосується подання стосовно лідера Блоку Юлії Тимошенко.

Як повідомив у понеділок прес-секретар спікера Верховної Ради Ігор Сторожук, у парламенті зареєстровані подання Генпрокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів Тимошенко, Турчинова і Хмари.

"Інтерфакс-Україна"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News