ПІСКУН ПОВІСИТЬ СПРАВУ ГОНГАДЗЕ НА "ПЕРЕВЕРТНІВ"?

Понеділок, 14 липня 2003, 18:40
Злочинне угруповання, що одержало в пресі назву "банда перевертнів", як і раніше перевіряється на можливу причетність до убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомив генеральний прокурор Святослав Піскун, відповідаючи на уточнююче питання по закінченні прес-конференції в понеділок у Києві.

На прес-конференції він повідомив, що на сьогодні Генпрокуратура розкрила 14 убивств, зчинених "бандою перевертнів", у керівництво якої входили співробітники міліції.

"Ми вважаємо, що це ще не все", - сказав він.

Члени угруповання перевіряються на причетність до зникнення без вісти багатьох людей. У той же час генпрокурор підкреслив, що справа цього угруповання може бути спрямована в суд протягом 2-3 місяців.

Він підкреслив, що в розслідуванні цієї кримінальної справи Генпрокуратурі допомагає служба безпеки України.

Говорячи про розслідування "справи Гонгадзе", Піскун підкреслив, що ця справа знаходиться "на завершальному етапі". "Розслідування справи не так швидко пішло, як ми думали, але хто ж знав, що стільки доказів буде втрачено на першому етапі слідства", - сказав він.

Як повідомлялося, у минулому році співробітники столичної міліції викрили злочинне угруповання, що діяло з 1997 року, до складу якого входили співробітники міліції, що у різний час звільнилися з органів внутрішніх справ. На сьогоднішній день уже пред'явлене обвинувачення 13 членам цієї банди, з них шести колишнім працівникам міліції.

Основною "спеціалізацією" злочинців були викрадення людей з метою викупу. Однак, найчастіше, не чекаючи одержання викупу, члени банди убивали викрадених ними людей. Справа "банди перевертнів" стала однією із найбільш резонансних у 2002 р.


"Інтерфакс-Україна"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...