"Наша Україна" бачить союзників у рядах СДПУ(о)?

Понеділок, 14 липня 2003, 20:07
Керівник офісу "Нашої України" Олег Рибачук не виключає з числа потенційних союзників на виборах навіть СДПУ(о). Таку думку він допустив у недільному інтерв'ю "Київському телеграфові".

Відповідаючи на питання про можливих союзників, Рибачук підкреслив, що "не можна усе замкнути на опозиційній четвірці і не пускати в неї інших. У тому числі, і тих, хто тимчасово знаходиться в президентському таборі".

"Певна частина об'єднаних соціал-демократів уже ледь не ламає двері в штабі Ющенка, намагаючись налагодити з нами контакти. Вони розуміють, що Медведчуку не бувати президентом і що треба думати про перспективу", заявив депутат.

"Ми говоримо про необхідність створення широкої демократичної коаліції — на першому етапі. А потім будемо дивитися, хто з лідерів цієї коаліції здатний реально виграти президентські вибори", підкреслив Рибачук.

Відповідаючи на питання, чому "Наша Україна" "динамить" Тимошенко з її пропозиціями домовиться, Рибачук відзначив, що Тимошенко може стати прем'єром, якщо її ситла виграє парламентські вибори. "Якщо ви хочете сказати, що інтереси особисто Тимошенко й інтереси її електорату — те саме, то я з вами не погоджуся".

"Ми визнаємо за нею право виграти парламентські вибори і стать главою Кабміну. Якщо вона стане самою великою політичною фігурою, то зможе створити коаліцію під себе. Але в кулуарні домовленості ми не віримо. "Наша Україна" — прозора політична сила, підкреслив Рибачук.

Я, до речі, узагалі не знаю ні єдиної політичної сили, которую можна було б виключити з числа наших можливих партнерів. Навіть, прости Господи, эсдеков. Визначена частина об'єднаних соціал-демократів уже чи ледве не ламає двері в штабі Ющенко, намагаючись налагодити з нами контакти. Вони розуміють, що Медведчуку не бувати президентом і що треба думати про перспективу. У СДПУ(о) багато грамотних менеджерів, що розуміють, що ця система веде в нікуди. Тому ми говоримо про необхідність створення широкої демократичної коаліції — на першому етапі. А потім будемо дивитися, хто з лідерів цієї коаліції здатний реально виграти президентські вибори. Я упевнений, що виграю не одну шухляду спиртного в суперечці про те, хто стане наступним президентом України.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування