Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Губозівців, що затримували Григоришина, закрита. Там немає свідків.

Понеділок, 14 липня 2003, 20:22
Генеральний прокурор України Святослав Піскун уточнює, що кримінальна справа у відношенні співробітників ГУБОЗ, що проводили затримку бізнесмена Костянтина Григоришина й обшук у його фірмі, закрита "за недоведеністю".

"Не змогли довести. Там немає свідків. Є така форма в карному процесі - закриття справи за недоведеністю", - сказав Піскун, відповідаючи на питання в понеділок на прес-конференції у Києві.

У той же час він нагадав, що справа, порушена щодо Григоришина за фактом незаконного носіння зброї й виявлення в нього наркотиків, закрита через відсутність складу злочину.

Як повідомлялося, 12 жовтня минулого року співробітники ГУБОЗ затримали Григоришина, що знаходився в машині народного депутата Володимира Сивковича. У бізнесмена було виявлено пістолет з патронами і білий порошок. Сам він заявляє, що зброю й наркотики йому підкинули співробітники міліції. Пізніше білий порошок був виявлений у його офісі, однак співробітники підприємства також заявили, що порошок підкинутий. У рішенні Генпрокуратури від 3 червня 2003 року про закриття справи у відношенні Григоришина говориться, що доказів його провини слідству зібрати не вдалося.

Після інциденту з Григоришиним була порушена ще одна кримінальна справа - за фактом перевищення службових повноважень співробітниками ГУБОЗ. У грудні минулого року Генпрокуратура затримала співробітника одного зі спецпідрозділів, що брав участь в обшуку офісу Григоришина, однак пізніше він був відпущений на волю. У травні поточного року начальник ГУБОЗ Юрій Черкасов повідомив, що справу, порушену щодо співробітників ГУБОЗ, закрито.


"Інтерфакс-Україна"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування