Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дніпропетровський журналіст загинув під колесами МАЗу

Вівторок, 15 липня 2003, 11:42
14 липня в автокатастрофі загинув дніпропетровський кореспондент Інституту масової інформації Володимир Єфремов. Працівники ІМІ не виключають версію замовного вбивства.

Єфремов вирушив зранку до Києва, куди був запрошений для участі в урочистостях з приводу національного свята Франції. Обгоріле тіло водія знайшли 14 липня близько 10 ранку. Його автомобіль згорів внаслідок зіткнення з вантажівкою марки "МАЗ", повідомляє ІМІ. Того ж дня пізно ввечері на упізнання виїхала донька Єфремова, яка підтвердила, що загинув її батько.

Розслідуванням обставин трагедії займається слідчий Верхньодніпровського РВ УМВС України в Дніпропетровській області Андрій Зінчук.

Володимир Єфремов був кореспондентом Інституту масової інформації у Дніпропетровську останні три роки. Перед тим він був головним редактором Дніпропетровської газети «Собор», яка належала обласній раді Дніпропетровська, очолював 11-й телеканал, інформаційне агентство, яке також називалося «Собор» і газету «Дніпропетровськ».

У Єфремова, зазначає голова ІМІ Алла Лазарєва, свого часу був конфлікт зі впливовими людьми, тому вона не виключає вбивства на замовлення.

"Свого часу в нього був досить серйозний конфлікт з певними впливовими політичними особами України, і це навіть йому обійшлось кількаденним ув’язненням. Ми не можемо казати, що підозрюємо вбивство напряму, але ми дуже б хотіли, щоб розслідування робилося уважно. Тому що в цієї людини могли бути і впливові вороги, і люди, які могли не хотіти, щоб він повідомив комусь якусь інформацію", говорить голова ІМІ Алла Лазарєва.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до Генерального прокурора України Святослава Піскуна та Міністра внутрішніх справ України Юрія Смирнова з проханням взяти під особистий контроль розслідування обставин загибелі Володимира Єфремова.

"Враховуючи той факт, що Володимир Єфремов останні роки здійснював моніторинг порушення свободи слова в Дніпропетровській області, активно співпрацював з Комітетом Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, міжнародними правозахисними організаціями, вважаю, що розслідування цієї трагічної події повинно бути особливо прискіпливим", зазначається в листі Томенка, розповсюдженому його прес-службою.

Дочка загиблого Юлія Єфремова заявляє, що це було "не просто ДТП". За її словами, батько загинув при дуже дивних обставинах. Окрім того, він завжди ретельно перевіряв автомобіль на СТО перед поїздками до Києва.

"Останнім часом були якісь дивні дзвінки, батько дуже сильно переживав. Близько місяця тому до нього приїздили слідчі з Америки у справі Лазаренка. Був допит, і він дав свою згоду їхати свідком у цій справі в США. Крім того, наближалась до кінця серйозна справа, яку він мав виграти - справа проти Дніпропетровської обласної ради. Напередодні батькові зателефонували з посольства Франції в Україні й запросили до Києва на урочистості з нагоди національного свята Франції. Розмова якось дивно перервалась, і телефон взагалі припинив працювати. Усі ці факти здаються нам не випадковими. Ми вважаємо, що це було не просто ДТП", говорить Юлія.

Ще 15 жовтня 2001 року в газеті “Голос України” Володимир Єфремов писав: “Уперше за тридцять років журналістського стажу пишу через те, що боюся. Боюся безглуздої смерті. Але ще більше боюся, що її потім спишуть на випадкову "зустріч з наркоманами", банальне "вбивство з метою пограбування" або чергову "трагічну автокатастрофу"...”

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...