Марчук нелегально зброю не продавав. Справа закрита - Піскун

Вівторок, 15 липня 2003, 11:55
Генеральна прокуратура України закрила кримінальну справу щодо перевірки фактів незаконної торгівлі зброєю високопосадовцями України. Про це 14 липня повідомив генеральний прокурор України Святослав Піскун на прес-конференції у Києві.

Він сказав, що "відомості, які були надані засудженими в Італії не підтвердилися ні в Італії, ні в Україні". Піскун нагадав, що справу було порушено у зв'язку з окремими заявами "деяких підсудних під час судового процесу в Італії про те, що нібито окремі високопосадовці України причетні до незаконної торгівлі зброєю", повідомляє Уніан

Піскун повідомив, що він для перевірки цих заяв сам виїжджав до Італії, де активно співпрацював з відповідними правоохоронними структурами.

"Ми проговорили всі питання. Я повернувся, і ми прийняли рішення про закриття кримінальної справи в Україні", сказав генпрокурор.

У березні суд міста Турина засудив Дмитра Стрешинського до майже двох років позбавлення волі. В цьому рішенні, серед іншого зазначається, що, суд встановив, що Дмитро Стрешинський, Леонід Лебедєв, Марк Гарбер у складі злочинної групи провели, як мінімум, 8 незаконних операцій з продажу зброї.

Після рішення італійського суду у ЗМІ була розповсюджена інформація про начебто причетність до цієї справи секретаря Ради національної безпеки та оборони України Євгена Марчука. Але пізніше Міністерство закордонних справ України, посилаючись на лист, пдіписаний прокурором Республіки Італія Марчелло Маддалени офіційно заявило, що "Марчука не звинувачують і проти нього не здійснюється жодна судова дія".

Секретар РНБОУ у ЗМІ звинувачення з цього приводу пояснив наступним чином, "прізвище Марчук згадується (в судовому рішенні) тільки у зв'язку зі свідченнями проходимця Стрешинського". "Жодних обвинувачень Марчуку не пред'являли і не пред'являють. Ніякої кримінальної справи на Марчука не велося і не ведеться". "Папка з копіями протоколів допитів Стрешинського і його наклепницькі вигадки щодо Марчука не є ні окремим провадженням, ні кримінальною справою", зазначив Марчук.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування