Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить міжнародні організації захистити суди від Піскуна

Вівторок, 15 липня 2003, 13:21
Блок Юлії Тимошенко звертається до дипломатичних представництв в Україні, міжнародних громадських правозахисних організацій з проханням захистити українську судову владу від переслідувань.

Як ідеться у повідомленні БЮТ, переданому агентству УНІАН, 14 липня генеральний прокурор України Святослав Піскун уже вкотре "вдався до відвертих погроз на адресу судді Київського апеляційного суду Олександра Коротких, під керівництвом якого колегія вказаного суду ухвалила рішення про необгрунтованість звинувачень прокуратури щодо лідерів демократичної опозиції, їх оточення та членів родин".

На думку членів блоку, Генпрокуратура "свідомо обрала шлях залякувань та шантажу щодо тих суддів, яким стає мужності ухвалювати рішення у політичних справах відповідно до чинного законодавства, а не замовлень влади. Всі судді, які діяли чесно та об`єктивно у справах, сфальсифікованих прокуратурою проти опозиції, так чи інакше зазнали репресій і переслідувань".

Блок Юлії Тимошенко "висловлює рішучий протест таким діям прокуратури і вимагає негайно припинити будь-які репресії щодо суддів та незалежних судів".

Як повідомлялося, у понеділок генеральний прокурор України Святослав Піскун повідомив, що найближчими днями Генпрокуратура пред'явить обвинувачення судді Апеляційного суду Київської області Олександру Коротких, колегія суддів під керівництвом якого закрила всі кримінальні справи стосовно Юлії та Олександра Тимошенків, а також ще чотирьох колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), повідомляє Інтерфакс-Україна.

22 травня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом службової підміни рішення суду від 13 травня про закриття всіх кримінальних справ "по Юлії Тимошенко і ЄЕСУ". До генпрокуратури було направлено дві копії даного судового рішення. Як заявили в прокуратурі, друга копія містила дуже велику кількість невідповідностей, в тому числі було додано ще один пункт про закриття однієї з кримінальних справ по відношенню до Юлії Тимошенко. Судді називають це технічними помилками, Генпрокуратура – підробкою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...