Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма гнівається у зв'язку з "невоздєржанієм" Єрмілова

Вівторок, 15 липня 2003, 13:35
Президент України Леонід Кучма не задоволений заявою міністра палива й енергетики Сергія Єрмілова про винятково європейський напрямок транспортування нафти по нафтопроводу Одеса-Броди.

У понеділок у Гданську Єрмілов заявив, що Україна буде використовувати нафтопровід Одеса-Броди в європейському напрямку, навіть у випадку надходження вигідних для неї умов від Росії.

Кучма вважає, що політику по Одеса-Броди має визначити уряд, а не президент, після вивчення всіх аспектів цього питання.

"А якщо в міністра невоздєржаніє, за такі речі треба відповідати. Повинно бути тільки узгоджене рішення. Не ляпай поперед... (пауза) рішенням, що мають ухвалювати не міністри, а уряд", підкреслив президент.

При цьому Кучма відзначив, що ситуація навколо нафтопроводу Одеса - Броди останнім часом змінилася. "Я відчуваю більш серйозну зацікавленість нафтових компаній, що працюють у Каспійському регіоні, до використання нафтопроводу", - сказав він.

Президент також переконаний, що рішення по нафтопроводу повинне бути "економічним, а не політичним".

Разом із тим, Кучма дав зрозуміти, що не збирається поки звільняти Єрмілова зі своєї посади. "Я думаю, що він працює й буде працювати. Невже я не можу висловити свою точку зору?". Так Кучма відповів на запитання, чи варто очікувати звільнення міністра після такої різкої оцінки його заяви з боку президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування