"Наша Україна" проти "цинічної" репетиції президентських виборів у Мукачевому

Середа, 16 липня 2003, 10:32
Рішення за результатами виборів міського голови Мукачевого Закарпатської області залишається за виборчою комісією, заявив кандидат на посаду мера міста Василь Петьовка, якого підтримував блок "Наша Україна".

"Подивимося, яке рішення ухвалить комісія" - заявив він, коментуючи рішення Сихівського місцевого суду Львова, що скасувало результати голосування на 15 з 36 дільниць. За словами Петьовки, "із нинішнього рішення не виходить, що комісія його ухвалить, адже в неї є кілька варіантів".

Відповідно до діючого законодавства, підкреслив Петьовка, комісія або призначить переголосування на дільницях, де результати визнані недійсними, або визнає недійсними вибори в цілому, і тоді на Мукачеве чекають нові вибори.

"Абсолютно цинічним" і "незаконним" назвав рішення суду щодо виборів міського голови Мукачевого народний депутат України фракції "Наша Україна" Роман Зварич.

За словами Зварича, "закон дуже чітко пише про правові наслідки визнання недійсними виборів на окремих ділянках - це переголосування на таких дільницях". "Замість того, щоб поставити за обов'язок комісії виконати безпосередню диспозицію закону, суддя зобов'язує провести перерахунок результатів на цих 15 дільницях, що є незаконним" - сказав депутат.

За словами Зварича, оскільки рішення суду оскарженню не підлягає, то виборча комісія має його виконати тільки в тій частині, що не суперечить законові, - тобто заснувати переголосування на 15 ділянках, де результати визнані недійсними.

Депутат відзначив, що "те, що відбувалося під час голосування у Мукачевому і те, що відбулося у Львівському суді, є генеральною репетицією перед президентськими виборами". "Люди можуть голосувати, але будуть рішення суду, будуть якісь адміністративні заходи для забезпечення прийнятного результату" - підкреслив він.

Сихівський місцевий суд Львова на засіданні у вівторок увечері скасував рішення міської виборчої комісії Мукачевого про перемогу кандидата від блоку "Наша Україна" Петьовки на виборах мукачівського міського голови.

Суд задовольнив скаргу кандидата на посаду мера Мукачевого Ернеста Нусера, якого підтримувала СДПУ(О), скасувавши результати голосування на 15 з 36 дільниць.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування