Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович не отримував наказа Кучми про відозву законопроекту з КС

Середа, 16 липня 2003, 12:29
Ні міністр юстиції Олександр Лавринович, ні Мін'юст не отримували від президента доручення проаналізувати можливість відкликання законопроекту про внесення змін до Конституції з Конституційного Суду, заявив сам Лавринович в інтерв'ю журналістам.

За його словами, якщо таке доручення буде, то Міністерство юстиції розгляне його у той термін, який буде встановлено. А який саме, міністр не сказав.

На думку Лавриновича, розгляд цього питання президент може доручити іншим юристам, які працюють над проектами внесення змін до Конституції. "Президент має право доручати розгляд цього питання, кому він вважає за потрібне", - сказав міністр.

Лавринович також повідомив, що процедура відкликання президентського законопроекту "Про внесення змін до Конституції України" з Конституційного Суду поки що не встановлена. За його словами, спочатку потрібно провести детальну експертизу, проте він сказав, що він "цим питанням поки що не займався".

На запитання про те, який із законопроектів кращий – депутатський чи президентський, міністр відповів, що це має вирішувати тільки Верховна Рада України. "Як міністр юстиції я не маю права коментувати чи давати оцінку постановам ВР", сказав Лавринович.

12 липня до Конституційного Суду України надійшов законопроект "Про внесення змін до Конституції України", внесений президентом Кучмою, 14 липня – аналогічний законопроект, внесений тимчасовою спеціальною комісією парламенту з опрацювання конституційних змін. Законопроекти вніс до КС голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Кучма 15 липня повідомив, що доручив вивчити з правової точки зору механізм відкликання свого законопроекту про зміни до Конституції України із Конституційного Суду

Президент не виключає, що юристи скажуть, що він не має права "його забирати, і таке може бути", "але внутрішньо для себе" він "затвердив рішення таке однозначно" і вважає, що "це буде по-чоловічому, не тільки по-президентськи".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...