Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"В цій країні є один рахівник, один прокурор і один суддя" – Ющенко

Середа, 16 липня 2003, 15:13
Події у Мукачевому показали як далеко може піти нинішня влада в бажанні зберегти свої позиції і наскільки залежним є український суд, але "Наша Україна" готова їй протидіяти.

Так прокоментував Віктор Ющенко рішення Сихівського райсуду Львова, який скасував у понеділок результати виборів міського голови Мукачевого, які виграв Василь Петьовка, кандидат, підтриманий "Нашою Україною" .

"Українська влада керується сталінськими принципами : "Головне, не як голосують, головне - хто рахує". Вчорашні події у Львові засвідчили, що в цій країні є один рахівник, один прокурор і один суддя. Ми побачили, як далеко може піти нинішня влада в бажанні зберегти свої позиції, наскільки залежним є український суд", - йдеться у заяві Ющенка, розповсюдженій прес-службою блоку.

Лідер "НУ" зазначає, що не дивно, що українському суду довіряє лише 11 % населення, а вчорашні події не додають авторитету судовій гілці влади. Сихівський суд, вважає Ющенко, знехтував свідченням свідків, серед яких був і Уповноважений з прав людини Верховної Ради пані Карпачова, народні депутати, виборці. "Вердикт було написано раніше і виводився він у Києві. Шулери від політики розглядають вибори як карточну гру з підмітними картами", - наголосив Ющенко.

За його словами Ющенка, "вміння достойно програвати – приналежність сильних політиків". "Українська влада слаба. Бо не може бути авторитетною влада, яку не любить і не підтримує народ. Тому вона намагається бути "сильною як ніколи" своїми репресіями, тиском, беззаконням", вважає він.

"Наша Україна" буде протистояти цьому. Ми звернемося до громади міста, ми готові до перевиборів по окремих округах чи повторних виборів, бо впевнені у своїх позиціях. Василь Петьовка отримав чесну перемогу, його підтримують мешканці Мукачевого. Переконаний, що спеціальна слідча комісія, створена у Верховній Раді після виборів у Мукачевому, має розглянути беззаконня під час цих виборів", - підкреслив Віктор Ющенко у заяві.

razom.org.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...